Sjúrður Skaale (Svar på replik)

Tietoja

Speech type
Vastauspuheenvuoroon annettu vastaus
Speech number
321
Date

Jeg har ingen idé om, hvem der vil få større eller mindre andel af kvoten. Jeg har en klar fornemmelse af, at der vil blive fisket mindre, hvis alle er med i en aftale, for når der ikke er nogen aftale, sprænger man TAC’en, men når alle er med i en aftale, sprænger man ikke TAC’en. Det helt klare formål med dette forslag er, at man skal respektere det, som biologerne siger er det bedst mulige bæredygtige fiskeri. Hvis vi ikke får lavet aftaler, sprænger man TAC’en – total allowable catch ; hvis man har aftaler, respekterer man TAC’en. Derfor er formålet med det her, at man skal respektere naturens grænser.

Hvem der får fordel af det, ved jeg ikke. Det kan jeg ikke sige. Det kan også være, at det bliver en stor ulempe for Færøerne – det kan sagtens være. Jeg ved det ikke. Og når vi ikke siger noget om dynamisk forvaltning i selve forslaget – der står noget om det i udvalgets kommentarer til forslaget, men i selve forslaget er det meget åbent – skyldes det, at det jo ikke er op til os at bestemme det. Det er jo op til Nordisk Ministerråd at finde nogle eksperter, som kan komme med et bidrag. Det er op til dem, hvordan deres kommissorium skal se ud. Det er ikke op til os.

Vores formål er at få en aftale, som alle er med i, så vi undgår, at der bliver overfisket, og så vi undgår de her alvorlige konflikter mellem de nordiske lande.