Steen Gade (Hovedindlæg)

Tietoja

Speech type
Varsinainen puheenvuoro
Speech number
323
Person
Speaker role
Den Venstresocialistiske Grønne Gruppes talsperson
Date

Jeg vil først sige, at for os i Den Venstresocialistiske Grønne Gruppe er det helt afgørende, at vi er ude over den interessekonflikt mellem vore lande, som vi også hører om her. Forslaget er jo netop af komiteen udformet på en sådan måde, at det er taget ud af interessekonflikten mellem landene; men det tager selvfølgelig udgangspunkt i, at vi har været igennem et forløb, som er uskønt, og at det ikke er særlig godt for vore lande, at vi har haft det forløb.

Derfor synes jeg i virkeligheden, at alle medlemmerne af Nordisk Råd skal koncentrere sig om det, der står i forslaget. Og nu læser jeg op fra det, for det er nemlig til at forstå: ”… udvikle og gennemføre initiativer, som forbedrer forudsætningerne for langsigtet holdbar forvaltning af fælles fiskebestande i Nordatlanten”. Vi skal altså forbedre forudsætningerne for en langsigtet og ikke en kortsigtet forvaltning af vores fiskebestande. Jeg tror, det er vigtigt i dag, at ingen af os foregriber, hvad det fører til, sådan at det bliver en åben henstilling om, at de relevante ministre sætter sig sammen og går i gang med at se på, hvordan man på lang sigt kan forbedre reguleringssystemet.

Spørger I mig, skal vi selvfølgelig have et system, hvor vi ikke får nogen, der bryder de regler, vi har indgået. Regler og faste aftaler er helt afgørende. Til gengæld er vi også nødt til at tænke igennem, hvordan man får lavet et nyt system, som sikrer det langsigtede, som sikrer, at der er mulighed for at have en industri i hvert enkelt land, samtidig med at vi får taget højde for, at vi jo ved, at fiskene ude i virkeligheden flytter sig. Det er det synspunkt, som jeg og vi lægger til grund for en støtte til forslaget.