429. Hans Wallmark (Hovedindlæg)

Tietoja

Speech type
Varsinainen puheenvuoro
Speech number
429
Person
Speaker role
Nordisk Råds Præsident
Date

För några dagar sedan stod jag här och hälsade er varmt välkomna till Stockholm och den 71:a sessionen. Jag vill tacka alla vänner och meningsmotståndare för en väl genomförd session. Jag tycker att det har varit rappt och piggt, och det har bitvis varit eldfängt - tack för det Erkki! Och vi kan alla, alldeles oavsett vad vi har för personliga åsikter, konstatera att vi nu har varit med om en synnerligen minnesvärd prisutdelning.

Att genomföra en session kan verka vara ganska enkelt. Vi skriver våra anföranden, vi koordinerar oss i våra partigrupper, vi går upp i talarstolen och i bästa fall kan vi också svara på någon medial fråga. Men i själva verket är en session en oerhört svår och komplicerad övning. Precis som Silja sa i sitt tal är det en otrolig mängd människor som möjliggör för oss parlamentariker att på det här briljanta sättet hålla en session och utöva nordisk demokrati för Nordens alla folk.

Därför vill jag å hela Nordiska rådets vägnar rikta ett varmt tack till våra medarbetare på kontoret i Köpenhamn men framför allt till alla dem här i Sveriges riksdag som under de här dagarna i Stockholm har medverkat till att genomföra sessionen. Det är ju inte bara de här timmarna och dagarna som vi har befunnit oss i Stockholm utan veckor och månader av mödosam planering för ett verkställande. Det som för några dagar sedan verkade vara oceaner av tid och ett polerat salsgolv av möjligheter är plötsligt över, och den 71:a sessionen i Stockhom är slut. Vi förbereder oss alla för kommande aktiviteter i Nordiska rådet, i våra utskott som vi har blivit valda till, i presidiet, i kontrollkommittén och i alla viktiga organ. Vi förbereder nu sakta arbetet för nästa session som kommer att genomföras. Med dessa ganska hoppfulla ord över att vi ändå snart kommer att ses igen ber jag å Gunillas och mina vägnar att få tacka från det svenska ordförandeskapet till er alla.

Jag förklarar härmed den 71:a sessionen i Stockholm avslutad.