The content is not available in your chosen language, we are displaying it in Danish instead.

Vinder af Nordisk Råds filmpris 2014

Om heste og mænd (Hross ì oss) – Island
Photographer
Hrossabrestur
Den islandske instruktør og manuskriptforfatter Benedikt Erlingsson og producer Friðrik Þór Friðriksson modtog Nordisk Råds filmpris 2014 for filmen ”Om heste og mænd” ved Nordisk Råds prisuddeling i Stockholm.

Nordisk Råds filmpris er på 350.000 danske kroner og blev overrakt af sidste års vinder Sisse Graum Jørgensen i Stadshuset i Stockholm, hvor hun læste bedømmelseskomiteens motivation højt:

Motivation

”Om heste og mænd” er en forbløffende original film med rødder i den lakoniske humor fra den islandske saga-tradition. Den handler om de stærke bånd mellem mennesket og naturen. I centrum for filmens indbyrdes forbundne fortællinger finder vi menneskets evige og nytteløse forsøg på at kontrollere naturen. Det kan ofte have katastrofale konsekvenser.

Instruktøren viser en dyb forståelse for de primale kræfter i heste og mennesker, og brugen af dyrets blik som det centrale perspektiv i visningen af menneskets tragikomiske adfærd, giver Om heste og mænd en særpræget lyrisk atmosfære, men også en mørk og komisk stemning.

Instruktøren Benedikt Erlingsson kombinerer et kraftfuldt visuelt sprog, klipning og musik på en måde som får filmen i sig selv til at virke som en naturkraft.”

The Icelandic director and screenwriter Benedikt Erlingsson and producer Friðrik Þór Friðriksson won the Nordic Council Film Prize for "Of Horses and Men", because it is a strikingly original film with its roots in the laconic humour of the Icelandic saga tradition".

Læs mere om den islandske instruktør og manuskriptforfatter Benedikt Erlingsson og producer Friðrik Þór Friðriksson og filmen: