Sisältöä ei ole saatavilla valitsemallasi kielellä, joten se näytetään kielellä Norjalainen.

Vinner av Nordisk råds filmpris 2014

Om heste og mænd (Hross ì oss) – Island
Valokuvaaja
Hrossabrestur
Den islandske regissøren og manusforfatteren Benedikt Erlingsson og produsenten Friðrik Þór Friðriksson mottok Nordisk råds filmpris 2014 for filmen ”Om hester og menn” ("Hross í oss") under Nordisk råds prisutdeling i Stockholm.

Nordisk råds filmpris er på 350.000 danske kroner og ble overrakt av fjorårets vinner Sisse Graum Jørgensen i Stadshuset i Stockholm, der hun leste bedømmingskomiteens begrunnelse høyt:

Begrunnelse

"'Om hester og menn' er en forbløffende original film med røtter i den lakoniske humoren fra den islandske sagatradisjon. Den handler om de sterke båndene mellom mennesket og naturen. I sentrum for filmens innbyrdes sammenhengende fortellinger finner vi menneskets evige og nytteløse forsøk på å kontrollere naturen, ofte med katastrofale konsekvenser.

Regissøren viser en dyp forståelse for de primale kreftene i hester og mennesker, og bruken av dyrets blikk som det sentrale perspektivet i visningen av menneskets tragikomiske atferd gir 'Om hester og menn' en særpreget lyrisk atmosfære, men også en mørk og komisk stemning.

Regissøren Benedikt Erlingsson kombinerer et kraftfullt visuelt språk, klipp og musikk på en måte som får filmen i seg selv til å virke som en naturkraft.”

Islantilainen ohjaaja-käsikirjoittaja Benedikt Erlingsson ja tuottaja Friðrik Þór Friðriksson vastaanottivat Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon elokuvastaan ”Of Horses and Men”. Sitä kuvataan ”hätkähdyttävän omaperäiseksi elokuvaksi, joka ammentaa islantilaisen saagaperinteen lakonisesta huumorista”.

Les mer om den islandske regissøren og manusforfatteren Benedikt Erlingsson og produsenten Friðrik Þór Friðriksson og filmen: