The content is not available in your chosen language, we are displaying it in Norwegian Bokmål instead.

LÝSA

07.09.18 | Event
I høst avholdes LÝSA í Island for fjerde gang, likt og i fjor blir folkemøtet i Akureyri, 7. – 8. september. Norden i Fokus er på plass for å diskutere mange og forskjellige temaer som ligger i forkant i Norden.

Information

Type
Basic event
Dates
07 - 08.09.2018
Time
07:00 AM - 08:00 AM

Likestilling og livet i havet blir en av høydepunktene i programmet.  Island var det første landet i Norden som sette likelønn i lov, og nå er det diskutert om å få en felles nordisk likestilling lønns sertifisering, så i tar diskusjonen om hvordan det har gått i Island og hvordan kan en felles sertifisering se ut?

Deltakere vil være Þorsteinn Víglundsson, stortingsrepresentant og tidligere Sosial- og likestillingsminister, Katrín Björg Ríkharðsdóttir direktør for Senter for likestilling, Steinunn Þóra Árnadóttir, stortingsrepresentant for de Venstre Grønne, og medlem av Islandsdelegasjon i Nordisk Råd, samt flere.

Nordisk råds miljøpris, sammen med Norden i Fokus, har satt sammen et spennende program om livet i havet. Alt fra miljøvennlige fiskefartøyer, bioenergy, bioøkonomi og hvordan vi som forbruker kan påvirke livet i havet. Flere temaer vil finnes i programmet f.eks. velferdsteknologi, unge forbrukere og miljøet. Sammen med foredrag, debatter og diskusjoner, skaper vi et Nordisk møtepunkt hvor besøkende kan møtes og diskutere sammen mens de fiker, Pub quiz og mye mer.

Programmet er i fellesskap med Forening Norden.