264. Mette Frederiksen (Response to reply)

Tietoja

Speech type
Vastauspuheenvuoroon annettu vastaus
Speech number
264
Date

Ja altså, de fleste har jo oplevet en sommer i Europa med faldende smitte. Vi er en af de regioner i verden med allerallerhøjest tilslutning til vaccinerne, og det er rigtig, rigtig positivt, og derfor er vi i en anden situation, end vi var før. Men nu kan vi så konstatere stigende smitte i, tror jeg, alle vores lande eller i hvert fald i de fleste, og derfor kan det godt blive nødvendigt igen at indføre restriktioner af den ene eller den anden karakter, og det kunne eksempelvis være coronapasset.

I forhold til Danmark er vores myndigheder lige nu i gang med at vurdere den situation, vi er i, og inden for kort tid vil der så komme en indstilling fra myndighederne om, hvad man vurderer er det nødvendige og rigtige at gøre, og det tager vi så politisk stilling til.

Min egen holdning til coronapasset har været den samme hele vejen igennem. Jeg synes, det er et effektivt og godt redskab, og i øvrigt et redskab, som jo ikke begrænser os mennesker, for vi skal bare gå hen og blive vaccineret, og så kan man se det på vores telefon, og så kan man foretage sig de aktiviteter, man ønsker at gøre.