Sisältöä ei ole saatavilla valitsemallasi kielellä, joten se näytetään kielellä Danish.

Nordiske skattemyndigheder sammen om det grænseløse Norden

14.12.15 | Uutinen
Skatteseminar 2+15
Photographer
Hamid Ershad Sarabi
Når borgerne i Norden flytter og pendler mellem de nordiske lande, er der brug for at myndighederne samarbejder på tværs af grænserne. I november samlede Hallo Norden sagsbehandlere fra de nordiske skattemyndigheder til et seminar, der satte fokus på Norden: En region at leve og arbejde i.

Hvad er forskelle og ligheder mellem de nordiske lande, når det gælder beskatning og folkeregistrering? Hvilke myndigheder tager sig af tilflyttere til et andet nordisk land? Dette var nogle af de spørgsmål, som deltagerne på Hallo Nordens skatteseminar fik svar på til Hallo Nordens skatteseminar i Stockholm. 

Forskel på regelværk

Skatteetaten i Norge overraskede deltagerne fra de andre lande med, at du ikke bare kan nøjes med at medbringe pas eller anden legitimation, for at blive folkeregistreret i Norge – som i de andre nordiske lande. Du skal også medbringe huslejekontrakt eller bevis på, at du har købt en bolig og en arbejdskontrakt, et skriftligt tilbud om arbejde på mindst seks måneder eller dokumentation for at du driver egen virksomhed, modtager pension eller at du bliver forsørget af din ægtefælle.

Det er måske ikke helt så enkelt at flytte mellem de nordiske lande som alle går rundt og tror – men de nordiske skattemyndigheder gør sit for at du ikke skal opleve de helt store problemer, når du vælger at flytte til et andet nordisk land for at arbejde.

SKAT i Danmark informerede om International House Copenhagen, der åbnede i 2013 og er et offentligt-privat samarbejde med fokus på at modtage og fastholde international arbejdskraft i Danmark. Her kan udenlandske arbejdstagere gå ind på ét kontor og få ordnet al papirarbejde så som folkeregistrering og skattekort og samtidig få hjælp til det praktiske, så tingene kører problemfrit fra den allerførste dag i Danmark.

Den mobile borger

Ved at mødes med sine skattekolleger i de andre nordiske lande fik deltagerne en øget forståelse for målgruppen: de mobile borgere i Norden og den ”brugerrejse”, som borgerne foretager. Det giver den enkelte sagsbehandler et bedre forståelse for, hvilken information borgeren skal have samt en forståelse hos myndigheden for problematikker, der kan opstå ved en flytning over de nordiske grænser.

Det er måske ikke helt så enkelt at flytte mellem de nordiske lande som alle går rundt og tror – men de nordiske skattemyndigheder gør sit for at du ikke skal opleve de helt store problemer, når du vælger at flytte til et andet nordisk land for at arbejde.

Skaf dig et overblik over, hvad du skal tænke på, når du flytter i Norden på Info Nordens netsted, og læs alt om beskatning mellem de nordiske lande hos Nordisk eTax - og kast dig ud i det grænseløse Norden!