Sisältöä ei ole saatavilla valitsemallasi kielellä, joten se näytetään kielellä Swedish.

My fossil free community

04.12.19 | Tapahtuma
Ocean
Photographer
Johannes Jansson
Välkommen till en dag som kretsar kring hur de nordiska länderna kan bli fossilfria. Under dagen djupdyker vi i ämnen som cirkulär ekonomi och klimatsmart teknik. Hur kan dessa ämnen hjälpa oss att svara på frågan om hur vi kan uppnå ett fossilfritt samhälle?

Tietoja

Dates
04.12.2019
Time
12:30 - 19:30
Location

Norrsken
Birger Jarlsgatan 57C
113 56 Stockholm
Ruotsi

Type
Evenemang

Evenemangen är öppna för allmänheten, men vissa kräver registrering (se program nedan). Evenemangen är kostnadsfria.

Delta på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57 C i Stockholm.

12.30–13.30 Lunchsamtal: Cities championing a diet for a green planet

  • Sara Jervfors, ansvarig för offentliga måltider i Södertälje och projektledare för Matlust

I detta samtal får du möta föregångarstaden Södertälje, som under de senaste tio åren har varit ledande på nya lösningar för grön omställning när det gäller livsmedel i den offentliga sektorn.  Sara Jervfors berättar om stadens resa och hur städer kan fungera både som testmiljöer för nya lösningar och mönster för hur förändring är möjlig. Hon diskuterar också vad som behövs för att påskynda en förändring i den offentliga sektorn och hur städer använder livsmedel som en lösning på hållbarhets- och klimatutmaningar.

Taste the transition – lunchsamtal

Tio lunchsamtal äger rum på Norrsken House den 2–13 december, med visionärer och problemlösare som kommer med ett nytt perspektiv på hur man påskyndar en omställning till mer hållbara och hälsosamma kostvanor. Kom och lyssna på de nya rösterna och få ett välsmakande avbrott i maten.

Antalet platser till evenemangen är begränsat, så skynda dig att se till att du får chansen att träffa din favorittalare!

Nordiska ministerrådets Nordic Food Policy Lab

Anmäl dig här!

14.00–15.00 Innovative steps for sustainable future

För att säkerställa ett hållbart levnadssätt måste vi förändra det traditionella affärstänkandet mot cirkulära modeller och producera livsmedel, varor och tjänster på ett biobaserat och koldioxidneutralt sätt. Vi vill att Norden ska bli ett globalt innovationsnav samt skapa hållbar tillväxt och konkurrenskraft.

Nordic Innovation 

15.30–16.30 The future of Nordic cities

Nordiska huvudstäder förtätas i allt snabbare takt, men man vet inte mycket om hur förtätningen påverkar människors välbefinnande. Forskarna Stephan Barthel och Erik Anderson från Stockholm Resilience Centre kommer i samarbete med partner att ta upp frågor om social hållbarhet ur nordbors perspektiv. 

Stockholm Resilience Centre

18.00–18.30 Briefing: What is going on at COP25 in Madrid?

Vi öppnar bakdörren till Madrid och du får de senaste uppdateringarna från FN:s klimatförhandlingar.

18.30–19.30 Responsibly sourced building materials as a policy instrument

Samarrangemang mellan Stockholm och Madrid

Byggmaterial har en enorm miljöpåverkan. För att uppnå klimatmålen är det angeläget att sprida hållbara metoder för konsumtion och produktion inom byggsektorn. Detta evenemang fokuserar på att dela goda exempel och politiska instrument från de nordiska länderna och den s.k. globala södern gällande ansvarsfull anskaffning av byggvaror med syfte att gå över till ett koldioxidsnålt byggande med tonvikt på materialproduktion, grönare försörjningskedjor, lokal kapacitetsuppbyggnad samt lokala små och medelstora företag. Evenemanget arrangeras av FN:s hållbara bygg- och anläggningsprogram (Sustainable Buildings and Construction) inom ramen för One Planet Network, nätverket för hållbar utveckling. Det kan följas från Stockholm, Madrid och online.

Green Building Council Finland och det finska miljöministeriet

Evenemangen är öppna för allmänheten, men vissa kräver registrering (se program ovan). Evenemangen är kostnadsfria. Delta på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57 C i Stockholm.

Observera att ändringar i programmet kan förekomma. 

LIVE från 18.00: