Sisältöä ei ole saatavilla valitsemallasi kielellä, joten se näytetään kielellä Norwegian Bokmål.

Arendalsuka 2023: Unge utenfor fellesskapet, hvordan får vi flere med inn?

15.08.23 | Tapahtuma
Young people
Photographer
Dim Hou - Unsplash
Alle unge mennesker trenger å ta del i et fellesskap. Dessverre har ikke alle denne muligheten. Vi ser også økende misnøye og ensomhet i Norden. Derfor samler vi unge, eksperter og sivilsamfunnsaktører for å løse en viktig fellesnordisk utfordring: Hvordan får vi flere unge til å engasjere seg?

Tietoja

Dates
15.08.2023
Time
08:30 - 09:30
Location

Nordens Telt
Tyholmen
Norja

Type
Debattmøte

Norge og resten av Norden er kjent for sitt fantastiske foreningsliv, og det finnes så mange positive fritidsfellesskap å engasjere seg i. Fellesskap der du kan styrke selvfølelsen, få nye venner og dyrke interessene dine - enten det er ski, frimerker, rollespill eller noe helt annet. 

Dessverre er det ikke alle som er med, og de siste årene har utviklingen gått i feil retning: I hele Norden ser vi at stadig flere unge mistrives og føler seg utenfor. Problemet er særlig stort for unge i utsatte posisjoner, og mange av dem risikerer å havne på siden av samfunnet. 

For å få flere unge til å delta må vi overvinne en rekke ulike barrierer hos de unge selv, hos foreldrene, i lokalsamfunnet, i lovverket og på grunn av geografiske utfordringer. 

Debatten i Arendal er den fjerde av fem debatter, og fokuserer spesielt på de barrierene som finns og kommer til uttrykk hos de unge selv.  Debattene bindes sammen av en stafettutfordring som går fra fra debatt til debatt

Panldeltakere:

  • Margrete Bjørge Katanasho, Styreleder, LNU
  • Maja Enerhaug Egge, 1. Nestleder, Press - Redd Barna Ungdom
  • Inger Aasgaard, Seniorrådgiver, Barneombudet
  • Stian Slotterøy Johnsen, Generalsekretær (moderator), Frivillighet Norge
  • Aase Aamland, Fylkeslege og leder for helse- og sosialavdelingen, Statsforvalteren i Agder