Sisältöä ei ole saatavilla valitsemallasi kielellä, joten se näytetään kielellä Norwegian Bokmål.

Arendalsuka 2023: Kultur for natur – fra festival til samfunnsendring

17.08.23 | Tapahtuma
Artist og stage
Photographer
Unsplash
(Eksternt arrangement, ikke i regi av nordisk samarbeid). Kunstnere har alltid pleid å gå foran i større samfunnsendringer. Hvordan skal vi gjøre det enklere for de å gå foran, og hvordan skal samfunnet komme etter disse pionerene?

Tietoja

Dates
17.08.2023
Time
16:00 - 17:00
Location

Norja

Type
Debattmøte

Festivaler går foran med kildesortering, fossilfri transport, pantbare glass og lokalmat. Hva betyr dette, og hvordan kan vi bygge videre på erfaringene fra festivalsommeren i permanente deler av samfunnet vårt? Denne sesjonen er en kombinasjon av foredrag og panelsamtale hvor du møter festivalsjef Mira Svartnes Thorsen fra Ravnedalen Live, generalsekretær Monica Larsson i Norsk kulturforum, styreleder Anita Skog i Kraft Nord, bransjedirektør kultur og opplevelser Rhiannon Hovden Edwards i VIRKE, naturveileder og skogsbad-guide Nina Alida Nordbø, sirkulærøkonom Cathrine Barth og bærekraftsøkonom Einar Kleppe Holthe som vil adressere en rekke dagsaktuelle spørsmål.

 

Kultur er varig verdi – og nøkkelen til endring i samfunnet vårt. Hvordan kan festivaler og populærkulturen være en spillveksler for naturen og et nytt økonomisk system som virkelig verdsetter naturen?

Naturens premisser og kretsløp er utgangspunktet for sirkulærøkonomien. Sirkulær økonomi handler om å få til et økonomisk system hvor vi er avhengig av gjensidig samarbeid og hvor helheten er like viktig som enkeltdelene, og hvor vi evner å tenke langsiktig og ikke slite oss ut med å løpe korte etapper.

Der kommer kulturen inn i bildet. Naturens eget drama har blitt populærkultur. Og kultur er viktig som pådriver for endring i samfunnet vårt. Nettopp derfor står vi på scenen under Arendalsuka i Norden-teltet. Sees vi der?

 

Velkommen til en inspirerende sesjon med innlegg og panelsamtale under Arendalsuka!

Medvirkende:

  • Mira Svartnes Thorsen, Festivalsjef, Ravnedalen Live
  • Monica Larsson, Generalsekretær, Norsk kulturforum
  • Anita Skog, Styreleder, Kraft Nord
  • Rhiannon Hovden Edwards, bransjedirektør kultur og opplevelser, VIRKE
  • Nina Alida Nordbø, naturveileder og skogsbad-guide, Skog og Mose
  • Cathrine Barth, Sirkulærøkonom, Natural State
  • Einar Kleppe Holthe, Bærekraftsøkonom og daglig leder, Natural State