Sisältöä ei ole saatavilla valitsemallasi kielellä, joten se näytetään kielellä Swedish.

Kungaparet besöker Nordic Innovation House i Silicon Valley

22.01.15 | Uutinen
Sveriges kronprinsessa prinsessan Victoria och prins Daniel var de första kungliga gästerna som besökte det nyöppnade Nordic Innovation House och träffade startupföretagen där.

Det kungliga besöket på Nordic Innovation House är en del av en tre dagar lång studieresa till Silicon Valley och San Francisco, där paret kommer att få bekanta sig med det växande ekosystemet av nordiska startups, investerare och företag. Det är första gången som det nyöppnade Nordic Innovation House får kungligt besök. Men i Silicon Valley verkar det vara en lönsam affär att marknadsföra sig själv som nordisk.

– Silicon Valley är inte bara en inkörsport till den amerikanska marknaden, utan även en viktig port till den globala marknaden. Partnerskap och samarbeten mellan nordiska företag och verksamheter i Silicon Valley ger kortare ledtider till marknaden och skapar högklassig teknik och innovationer, säger Ann-Sofie Safa, ställföreträdande chef för USA på Business Sweden.

För att se bilder från det kungliga besöket, klicka på Nordic Innovation House Facebook-sida.

Ett koncept med mjuk landning för startupföretag som går in på den amerikanska marknaden

Alla bryggorganisationer från de nordiska länderna i Silicon Valley har beslutat sig för att gå ihop och bidra med resurser och samarbeta – vilket verkligen är unikt. Istället för att arbeta separat kan startupföretagen nu ingå i en delad nordisk grupp av teknikpartner, investerare och tjänsteleverantörer. Ett beslut som är populärt i Silicon Valleys startupmiljö, där konkurrensen är mycket hård.

– Investerarna verkar redan på nordisk nivå, och uppmuntrar idén om nordiska snarare än nationella satsningar, eftersom det gör att sannolikheten för att hitta företag av hög kvalitet ökar, säger projektpartnerna Gro Eirin Dyrnes (NO) och Lene Schulze (DK). 

De första månaderna har varit hektiska. Över 70 nordiska tekniska startupföretag har ansökt till att vara med i det gemensamma arbetsutrymmet, över 300 personer besöker Nordic Innovation House varje månad och en handfull startupevenemang har hållits. Allt i en gemensam ansträngning för att skriva nordisk entreprenörskapshistoria.

– Nordic Innovation House, som invigdes förra året, inhyser redan 40 företag, som aktivt använder inkubatorutrymmet, och vi hoppas att det ska sänka tröskeln för nordiska startupföretag att ta steget och komma till San Francisco Bay Area. Det säger Anne Lidgard, chef för VINNOVAs kontor i Silicon Valley och styrelseledamot i Nordic Innovation House.

– Visst har vi våra vänliga, historiska smågnabb där hemma, men det är lustigt hur enkelt det är att lägga rivaliteten åt sidan när man inser att man har gemensamma avsikter och mål, säger projektpartnerna.

 

Kungligt tech-möte

Det svenska kungaparet kommer att närvara på evenemanget ”The Nordics and Silicon Valley - From Startup to Success” för att träffa följande startupföretag och få sig en tjuvtitt på ny teknik:

Alertsec Inc, krypteringsprogramvara;

BetterDoctor, hälsovårdslösning; 

Outracks, apputvecklingsverktyg;

ScaleVC, investeringsplattform; 

Speedment, ORM-verktyg för javautvecklare; 

Thinglink,  interaktivt bildprogram; 

Wevideo, webbaserad lösning för att skapa och redigera video; 

Yubico, programvara för identitetsskydd;  

Verbling , utbildningsteknik.  

Nordic Innovation House är ett gemensamt initiativ som finansieras av Nordic Innovation, en institution under Nordiska ministerrådet, via programmet: The High Growth Entrepreneurship Initiative

Du kan läsa mer om Nordic Innovation House i Silicon Valley här eller på www.nordicinnovationhouse.com.