The content is not available in your chosen language, we are displaying it in Swedish instead.

Rekordmånga ville veta mer om Norden under 2021

21.04.22 | News
tågendlare
Photographer
norden.org
År 2021 var ett rekordår för Nordiska ministerrådets informationstjänst Info Norden. Aldrig tidigare har antalet besök och sidvisningar på Info Nordens sajt och antalet frågor som infotjänsten besvarade varit så högt som i fjol.

Totalt visades Info Nordens webbsidor 2 245 040 gånger under 2021. Antalet unika besök var 1 436 755 och dessutom besvarade Info Norden 5 018 frågor som ställdes via sajten. Det är de högsta siffrorna sedan Info Norden inledde sin verksamhet sett till jämförbar statistik genom åren.

Statistiken finns med i Info Nordens årsrapport 2021 som publicerades den 20 april.
Info Norden ger information till dem som vill flytta, arbeta, studera, söka stöd eller starta ett företag i Norden. Informationstjänsten finns i alla nordiska länder samt på Färöarna, Grönland och Åland.

Text om pandemin i topp

Under 2021 var det fortsatt coronapandemin som var högintressant för dem som klickade in sig på Info Norden. Den mest lästa artikeln både 2020 och 2021 var en översikt över inreserestriktioner och andra följder av pandemin.

Också många frågor som kom in på Info Nordens sajt handlade om pandemin och problem i anslutning till den.
Info Norden har under 2021 också samarbetat med det nordiska Gränshinderrådet och samlat in information om hur ländernas olika regler har hämmat den fria rörligheten i Norden.

Många frågor om boende, jobb och djur

Men det långt ifrån bara pandemin som fick nordborna att kontakta Info Norden under 2021.

De flesta förfrågningarna, 17 procent, handlade om socialförsäkringar, 14 procent handlade om medborgarskap och rösträtt, och 10-11 procent om folkbokföring och utbildning. Cirka 9 procent var intresserade av att veta mer om att flytta inom Norden.

De mest visade sidorna på Info Nordens sajt under 2021 handlade om boende, att söka jobb, resa med djur och tullregler.

Det land som de flesta var intresserade av var Norge. Nästan 32 procent av alla sidvisningar var artiklar om Norge och 35 procent av alla förfrågningar handlade om Norge.

 

Läs årsrapporten här:

Besök Info Nordens webbsidor: