Sisältöä ei ole saatavilla valitsemallasi kielellä, joten se näytetään kielellä Swedish.

Arendalsuka 2022

alt=""

Arendalsuka folk

Photographer
Tor Erik Schrøder, NTB, Ritzau Scanpix
15.-18. Augusti 2022: Arendalsuka i Norge

Demokratifestivalen i Arendal blir även i år årets stora mötesplats för politiskt och samhällsintresserade. Nordiska ministerrådet är på plats för att diskutera nordiska utmaningar och lösningar för hur vi ska skapa världens mest hållbara och integrerade region. Välkommen till Nordens tält på Rådhuskaia i Arendal! Eller följ evenemangen live via streaming var du än befinner dig i Norden.  

Evenemang

15. augusti kl 16:00: De unges mentale helse - hvordan skal vi nå nullvisjon for selvmord?

Altfor mange unge i Norden sliter med psykiske utfordringer. Det går ut over trivselen, kan føre til isolasjon, og til syvende og sist velger noen unge å ta sitt eget liv. Hvorfor kan det gå så galt, og hva kan vi gjøre med det?

16. augusti kl 8:30: Cirkulär marknadsdiplomati i Norden

De lokala marknaderna behöver ambassadörer mer än någonsin. Hur kan man använda ambassadinstrumentet för att påskynda den cirkulära marknadsutvecklingen i olika länder?

16. augusti kl 10:30: Nordisk Råd 70 år - Sikkerhet i Norden

Russland invaderer Ukraina – hva gjør Norden? Hvordan bør de nordiske landene sammen reagere på den russiske aggresjonen, og hvilke tiltak bør de nordiske landene iverksette for å sikre fred og stabilitet i vår region?

16. augusti kl 13:00: Ukraina og flyktningkrisen - hvordan bør vi handle?

Russlands invasjon av Ukraina har utløst en av de raskest voksende flyktningkrisene siden andre verdenskrig. Hvordan bør vi handle for å ta imot den nye flyktningbølgen best mulig? Hva er lærdommen fra 2015? Og hva kan vi lære av våre nordiske naboer når det gjelder bosted, språkopplæring, mottak av enslige barn, og barn i familier?

16. augusti kl 14:30: Nordisk utbildning - verklighet eller fantasi

ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) och Info Norden (Nordiska ministerrådets informationstjänst) bjuder in till en debatt där vi diskuterar utmaningar kring nordisk mobilitet och högre utbildning.

16. augusti kl 16:00: Den involverte pasient - Nordens mulighet for bærekraftig helsetjeneste til 2030

Norden skal være verdens mest integrerte helseregion innen 2030, men skal den også være den mest involverte? Pandemien har vist oss et skift i bruk og muligheter med digitale helseløsninger.

17. augusti kl 9:00: Cirkulär diplomati - nordiskt samarbete, är det ett skämt?

Varför ska man samarbeta i Norden när det gäller cirkulär ekonomi? Borde man inte hellre fokusera på Norge? Hur kan en gemensam röst i Norden göra skillnad? Hur upplever företagen det i praktiken?

17. augusti kl 10:30: Havet - må vi velge mellom beskyttelse eller benyttelse?

I dag står vi overfor to kriser samtidig som må løses - en energi- og klimakrise, og en biologisk mangfoldskrise. Hvordan vi får til en helhetlig plan for havet, som tar i betraktning både klima, natur, mangfoldige næringsinteresser og våre naboer? Kan man bli for pragmatisk når man lager planene for havbruk?

17. augusti kl 13:00: Framtidens byggeri - bærekraft i fremste rekke

Fremtidens konstruksjon skal være bærekraftig – men hvordan skal vi bygge, med hvilke materialer, og hva med arkitekturen? Utfordringene i byggebransjen er åpenbare: Bygg står til sammen for om lag 40 prosent av den globale CO2-utslippet. Den gode nyheten er at noe kan gjøres med det!

18. augusti kl 8:30: Nordisk AI & data - en felles strategi. Hva kan vi lære av hverandre?

Vår visjon er at Norden skal bli den ledende region innen digitalisering, etisk AI og ansvarlig bruk av data innen 2030. Hva må til for å overvinne barrierene og nå denne visjonen? Hva er våre sterke sider og hva er de beste fremgangsmåtene vi kan lære av i de nordiske landene?

18. augusti kl 12:30: Hållbar finansiering ger resultat - hur norska företag kan bidra till den gröna omställningen

Seminariet presenterar de internationella finansinstituten Nefco och NIB och visar hur hållbar finansiering hjälper deras kunder att påskynda den gröna omställningen i Norge och globalt.