Arendalsuka 2022

alt=""

Arendalsuka folk

Fotograf
Tor Erik Schrøder, NTB, Ritzau Scanpix
15.-18. Augusti 2022: Arendalsuka i Norge

Demokratifestivalen i Arendal blir även i år årets stora mötesplats för politiskt och samhällsintresserade. Nordiska ministerrådet är på plats för att diskutera nordiska utmaningar och lösningar för hur vi ska skapa världens mest hållbara och integrerade region. Välkommen till Nordens tält på Langbrygga i Arendal! Eller följ evenemangen live via streaming var du än befinner dig i Norden.  

Evenemang

15. augusti kl 16:00: De unges mentale helse - hvordan skal vi nå nullvisjon for selvmord?

Altfor mange unge i Norden sliter med psykiske utfordringer. Det går ut over trivselen, kan føre til isolasjon, og til syvende og sist velger noen unge å ta sitt eget liv. Hvorfor kan det gå så galt, og hva kan vi gjøre med det?

16. augusti kl 10:30: Nordisk Råd 70 år - Sikkerhet i Norden

Russland invaderer Ukraina – hva gjør Norden? Hvordan bør de nordiske landene sammen reagere på den russiske aggresjonen, og hvilke tiltak bør de nordiske landene iverksette for å sikre fred og stabilitet i vår region?

16. augusti kl 13:00: Ukraina og flyktningkrisen - hvordan bør vi handle?

Russlands invasjon av Ukraina har utløst en av de raskest voksende flyktningkrisene siden andre verdenskrig. Hvordan bør vi handle for å ta imot den nye flyktningbølgen best mulig? Hva er lærdommen fra 2015? Og hva kan vi lære av våre nordiske naboer når det gjelder bosted, språkopplæring, mottak av enslige barn, og barn i familier?

17. augusti kl 10:30: Havet – må vi velge mellom beskyttelse eller benyttelse?

I dag står vi overfor to kriser samtidig som må løses - en energi- og klimakrise, og en biologisk mangfoldskrise. Hvordan vi får til en helhetlig plan for havet, som tar i betraktning både klima, natur, mangfoldige næringsinteresser og våre naboer? Kan man bli for pragmatisk når man lager planene for havbruk?

17. augusti kl 13:00: Framtidens byggeri - bærekraft i fremste rekke

Fremtidens konstruksjon skal være bærekraftig – men hvordan skal vi bygge, med hvilke materialer, og hva med arkitekturen? Utfordringene i byggebransjen er åpenbare: Bygg står til sammen for om lag 40 prosent av den globale CO2-utslippet. Den gode nyheten er at noe kan gjøres med det!