The content is not available in your chosen language, we are displaying it in Swedish instead.

Svenska kungahuset bjöd in Nordiska rådets direktör till möte

10.06.20 | News
Britt Bohlin i videomöte med svenska kungahuset.

Britt Bohlin i videomöte med svenska kungahuset.

Photographer
Norden

Mötet mellan Nordiska rådets direktör Britt Bohlin och svenska kungahuset hölls digitalt.

Nordiska rådets direktör Britt Bohlin har deltagit i ett videomöte med Sveriges kung Carl XVI Gustaf. Med på mötet var också drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Under mötet diskuterades Nordiska rådets verksamhet och betydelsen av det nordiska samarbetet. Britt Bohlin gav bland annat en överblick över det arbete som görs i Nordiska rådets presidium och de fyra utskotten, och lyfte fram en rad konkreta ärenden som är aktuella i verksamheten just nu.

- Vi diskuterade om allt från miljöarbete i Östersjöregionen till nordiskt samarbete inom hälso- och sjukvårdssektorn. De kungliga representanterna var engagerade och hade många frågor kring det nordiska samarbetet, säger Britt Bohlin.

Mötet, som räckte en timme, kom till på kungens initiativ, ett initiativ som glädjer Britt Bohlin.

- Vi är naturligtvis glada och hedrade av att det svenska kungahuset är intresserat av Nordiska rådets verksamhet. Det visar att det finns ett stort engagemang för det vi gör, säger Britt Bohlin.

Mötet hölls onsdagen den 10 juni.

Nordiska rådet bildades 1952 och är det officiella nordiska samarbetets parlamentariska organ. Rådet har 87 medlemmar, från Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige samt från Färöarna, Grönland och Åland. Rådet möts fem gånger per år. Varje höst håller rådet ett nordiskt toppmöte, en session, där också de nordiska statsministrarna och en rad andra ministrar deltar.