Sisältöä ei ole saatavilla valitsemallasi kielellä, joten se näytetään kielellä Swedish.

Nordisk workshop: Beteendeförändring för hållbar livsmedelskonsumtion

29.03.23 | Tapahtuma
grönsaker
Photographer
Scott Warman / Unsplash
Hur kan nordiska kostvanor bli hälsosammare och mer hållbara? Vilka politiska åtgärder kan förbättra nordbornas kostvanor? Välkommen till denna nordiska workshop för diskussioner och insikter om åtgärder som kan underlätta förändring i människors beteende och om strukturella faktorer som påverkar införandet av hälsosamma och hållbara kostråd.

Tietoja

Dates
29.03.2023
Time
13:00 - 16:00
Location

Nordregio (Hybrid seminar)
Holmamiralens väg 10
Stockholm
Ruotsi

Type
Evenemang

Syftet med workshoppen är att ge insikter om och diskutera åtgärder som kan stimulera beteendeförändring bland konsumenter när det gäller matval och kostvanor samt bidra till genomförandet av de kommande nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2022). 

Workshoppen är öppen för alla intresserade, men den har särskilt fokus på folk som arbetar med att främja beteendeförändring bland konsumenter och som är intresserade av kostrådens införande i de nordiska länderna.

Workshoppen arrangeras som en del av studien ”Nordic Food Environments and Behavior Change for Better Diets”, som är ett delprojekt i den nordiska visionens projekt Healthy and Sustainable Food Systems som stöds av Nordiska ministerrådet. Studien kommer att komplettera lanseringen av hållbarhetsutgåvan av de nordiska näringsrekommendationerna (NNR) och ge beslutsfattare förslag på politiska åtgärder och insatser som ska genomföras för att förändra kostvanorna i Norden.

Registrering:

Registreringen är nu öppen. När du registrerar dig, ange om du kommer att delta på plats i Stockholm eller online.

Bekräftade talare:

  • Michael Minter, direktör, Future Food, Concito
  • Therese Lindahl, programdirektör, Beijerinstitutet för ekologisk ekonomi
  • Pierre Chandon, professor i marknadsföring, innovation och kreativitet, Europeiska institutet för företagsekonomi (Insead)


Fler talare kommer att presenteras närmare workshoppen.

Workshoppen hålls på engelska.