Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Svensk.

Mun Mot Mun

En familj lever i fritt fall sedan äldsta dottern, Vera, rymt hemifrån för ett år sedan. Alla i familjen är delaktiga i att hon rymde, men pappa Mats är den som bär den största skulden. Vera lever med Morgan, en äldre kriminell, som utnyttjar hennes utsatthet. Mats försöker få kontakt men hon vill inte ha med sin familj att göra. Nu närmar sig Veras 18-års dag och till slut blir Mats desperat i sin kamp att få tillbaka sin dotter.

Mun mot mun handlar om överlevnad och befrielse. Om att livet ibland ger oss en andra chans och att kärleken är större än hatet.

Manus & regi: Björn Runge

Mun mot mun är Björn Runges tredje långfilm. Hans förra film Om jag vänder mig om, 2003, var en av det årets mest omtalade filmer och vann fyra guldbaggar, b.la för Bästa Manus och Bästa Regi.

Den vann också Silver Berlin Bear och Blue Angel vid Berlin Filmfestival och har belönats med en mängd utmärkelser på filmfestivaler världen över.

Producent: Clas Gunnarsson

"Jag tycker att Björn har skrivit och regisserat en film som inte stryker medhårs. Det är en film som ställer krav på sin publik, en i många stycken påträngande film men samtidigt djupt uppriktig och ärlig. Han har en förmåga att träffa mitt i vår samtid med ämnen, karaktärer och dialoger som har en självklar och tydlig aktualitet. Det är förbannat stimulerande att få arbeta med Björn!"

Regi och manus: Björn Runge

Producent: Clas Gunnarsson

Fotograf: Anders Bohman, FSF

Klipp: Lena Dahlberg, FSK

Scenograf: Peter Bävman

Maskör: Anna-Lena Melin

Kostymtecknare: Katja Watkins og  Ljud Søren Bjerregaard

Musik: Tobias Hylander

I rollerna: Marie Richardson, Peter Andersson, Sofia Westberg, Magnus Krepper, Magdalena Jansson, Anton Jarlos Gry, Pernilla August, Ann Petrén, Marie Göranzon, Anna Petterson, Camilla Larsson, Liv Omsén, Ingvar Hirdvall, Leif Andrée, Fyr Thorwald.