16.4.
Udbrede og understøtte hjemmedyrkning i Norden, betænkning over medlemsforslag, A 1941/UHN

316
Johan Andersson
Hovedindlæg

Herr ordförande och kära nordiska vänner! Kampen mot matsvinn är en viktig del av kampen för att minska co2-utsläppen och minska resursslöseriet, som är skadligt för klimatet och ekonomin.

318
Johan Andersson
Svar på replik

Tack för frågan! Redan i dag pågår ett arbete runtom i Nordens länder. I Sverige har man exempelvis inom skolans och utbildningens värld en dag i veckan med bara vegetarisk mat.

319
Ola Elvestuen
Indlæg

Fra Midtengruppen støtter vi opp om forslaget om mer hjemmedyrking og egenproduksjon av mat. Det tror jeg vel egentlig hele utvalget gjør.

321
Johan Andersson
Replik

Tack så mycket, Lene, för ditt inlägg! Jag vet inte om du medvetet har missuppfattat eller missförstått vad vi vill med det här förslaget.

322
Lene Westgaard-Halle
Svar på replik

Jeg er helt enig i intensjonen om at vi må sørge for å ta vare på klimaet, men vi tar ikke vare på klimaet ved å dyrke tomater hjemme på kjøkkenbenken. Da er det helt andre grep som skal til.

323
Ola Elvestuen
Replik

Her mener jeg du tar feil, for når vi skal ha en mer bærekraftig matproduksjon i verden, kan vi ikke bare konsentrere oss om det som er industrilandbruket. Der har du helt rett.

324
Lene Westgaard-Halle
Svar på replik

Jeg er helt enig i at det å dyrke urbant, det å satse på lokal matutvikling og det å dyrke lokalt er svært viktig. Klimaeffekten er vel litt så som så.