29. Wille Rydman (Svar på replik)

Information

Speech type
Svar på replik
Speech number
29
Person
Speaker role
Den Konservative Gruppes talsperson
Date

Arvoisa puheenjohtaja! Koska Pohjoismaiden neuvostossa on ollut tapana, että puheissa ei haasteta oman maan edustajia, niin en rupea muistuttamaan pääministeri Rinnettä siitä, että kakku pitäisi ensin leipoa ennen kuin sitä voidaan jakaa. Nyt Suomessa ollaan edetty siinäjärjestyksessä, että ensin jaetaan ja sitten vasta leivotaan kakkua.

Toivon, että pääministereillä on hyvää aikaa keskustella näistä asioista, ja myös meidän edustajillamme aikaa ottaa oppia omien kollegoittensa maiden hyvistä kokemuksista eri puolilla Pohjolaa.

Skandinavisk oversættelse:

Ärade ordförande! Eftersom man i Nordiska rådet inte har brukat utmana ledamöter från sitt eget land ska jag inte påminna statsminister Rinne om att man borde skjuta björnen innan man kan sälja skinnet. Nu har linjen i Finland varit att först sälja skinnet och sedan skjuta björnen.

Jag hoppas att statsministrarna har gott om tid att diskutera dessa frågor och att våra ledamöter också har tid att ta lärdom av sina egna kollegers goda erfarenheter på olika håll i Norden.