311. Outi Alanko-Kahiluoto (Replik)

Information

Type
Replik
Talenummer
311
Talerrolle
Midtergruppen
Status
Waiting for transcription
Dato

Puheenjohtaja! Kommentoin ajatusta, että huumausainepolitiikka olisi erityisesti kansallista ja pitäisi ratkaista kansallisissa parlamenteissa. Mielestäni niin ei missään tapauksessa ole.

On sosiaali- ja terveyspoliittisia kysymyksiä, jotka kannattaa varmaan ratkaista kukin omissa maissamme. Huumausaineiden lisääntynyt käyttö on kuitenkin kysymys, joka liittyy nimenomaan rajojen ylittämiseen ja siihen, että meidän pitäisi löytää yhdessä keinoja siihen, miten voisimme toisaalta ennalta ehkäistä huumeiden käytön lisääntymistä ja toisaalta ohjata huumeiden käyttäjiä hoitoon ja palveluiden piiriin, jos heillä on huumeongelma. Sen sijaan en usko siihen, että yhteisellä rangaistuspolitiikalla saisimme huumeiden käytön vähenemään.

Sen vuoksi tuen erittäin lämpimästi sitä, että katsoisimme tätä vakavaa kysymystä yhdessä Pohjoismaiden tasolla ja yrittäisimme löytää siihen tehokkaampia keinoja kuin nämä nykyiset keinot, jotka todellakin tuottavat syrjäyttäviä rakenteita, kuten edellä puhuja juuri hyvin sanoi.