340. Lulu Ranne (Indlæg)

Information

Type
Indlæg
Talenummer
340
Person
Talerrolle
Nordisk Frihed
Status
Waiting for transcription
Dato

Sanon ihan muutaman sanan yleistasoisesti ympäristöpäästöjen vähentämisestä ja luonnonsuojelusta. Meidän Pohjoismaidenkin pitäisi keskittyä siihen, että suuret päästäjät hillitsevät päästöjään – Kiina, Intia, kaikki nämä merkittävimmät päästäjät, jotka laiminlyövät tehtäviään eivätkä toimi yhtä hyvin kuin esimerkiksi me täällä Pohjoismaissa.

Tämä aloite on periaatteessa ihan hyvä. Tässähän halutaan avata dialogi, keskustelu siitä, millä tavalla asioita pitäisi viedä eteenpäin, ja täällä peräänkuulutetaan myös yhteistä tahtoa, millä tavalla haluaisimme vähentää päästöjä meriin. Mutta ehkä joku ylimääräinen "miljöindex" ei ole tarpeen. Joka tapauksessa on tärkeää, että me huolehdimme siitä, että me itse noudatamme nykyistä lainsäädäntöä, joka meitä jo sitoo. Meillä on kansallista ja kansainvälistä lainsäädäntöä, EU-lainsäädäntöä, ja jos mietitään Itämerenkin tilannetta, niin jospa kaikki maat sen ympärillä huolehtisivat asioista hyvin, me emme tarvitsisi lisää pykäliä, emme lisää byrokratiaa.

Kaikessa ilmasto- ja ympäristötyössä täytyy keskittyä siihen, että työ on vaikuttavaa, se on teknistaloudellisesti ratkaisukeskeistä, mahdollista – ei niin, että kiihdytetään yli, eikä niin, että köyhdytetään esimerkiksi meitä Pohjoismaita tai lyödään nilkkaan omaa elinkeinoelämäämme.