Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Norsk.

Reprise

Reprise
Fotograf
Norsk Filminstitutt
Reprise har holdt seg på festivalenes og kritikernes og liste over toppfilmer i hele verden siden den vellykkede lanseringen på Karlovy Vary-festivalen i 2006. På bare litt over et år har filmen vunnet mer enn 20 internasjonale priser, hvorav de seneste er tre priser fra Norges mest prestisjefylte nasjonale filmpris, Amanda, - for beste film, beste regissør og beste manus (for Trier og hovedforfatteren Eskil Vogt).

Reprise er en humoristisk film om vennskap, galskap og kreativitet, om kjærlighet og sorg, om store ambisjoner, og den ofte ubehagelige frontkollisjonen mellom ungdommelig overmot og virkeligheten.

Filmen fokuserer på Erik og Phillip som er bestevenner og har en felles drøm om å bli forfattere. Phillip, som er den første som får utgitt noe, er også den mest sårbare av de to.

Han søker hele tiden moralsk støtte fra Erik og henter sin kunstneriske inspirasjon fra sin stormforelskelse i Kari.

Imens fortsetter Erik sine litterære forsøk, samtidig som han henger ut med sine selvopptatte, urbane guttevenner.

" Eskil Vogt og jeg ville fortelle historien om to unge forfatterspirer, og bruke filmen til å uttrykke personlighetene deres", forklarer Joachim Trier.

"Det fløt med ideer som understøttet en schizofren blanding av forkjellige elementer. Vi ville ikke skrive et klassisk drama, men det var likevel viktig å skape en ekte identitet for de to hovedpersonene.".

Trier sier at han er inspirert av Alain Resnais og Nicholas Roeg som lager narrativ film som går utenom allfarvei. Påvirkningen fra den nye franske bølge, Nouvelle Vague, var ifølge Trier viktig for skuespillernes fremtreden.

Nordisk Film International Sales har solgt Reprise til mer enn 25 land og filmen lanseres nå i mange av landene og har fått flotte anmeldelser.

Regissør/manusforfatter Joachim Trier

Joachim Trier (f. 1974) var oppslukt av film allerede som barn. Som fireåring holdt han for første gang et 8-mm kamera sammen med faren sin, som han senere laget små animasjonsfilmer med.

Han reiste til London for å studere film og ble ferdig på den nasjonale film- og tv-høyskolen i 2000. Trier oppnådde hurtig nasjonal og internasjonal anerkjennelse med en rekke prisbelønte kortfilmer som Procter, som vant prisen som beste britiske og beste europeiske film på Edinburghfestivalen i 2002.

Trier regisserte også flere reklamefilmer i Storbritannia og Norge for Moland Film AS. Reprise fra 2006 er hans spillefilmdebut.

Manusforfatter Eskil Vogt

Eskil Vogt studerte regi på Frankrikes nasjonale filmskole La Femis. Han har vært medforfatter på flere av Joachim Triers filmer og har også skrevet og regissert flere prisbelønte kortfilmer som Une éntreinte (En omfavnelse), som fikk Terje Vigen-prisen og UIP-prisen på Grimstad Kortfilmfestival i 2003.

Hans novellefilm Les Étrangers (De fremmede) fra 2004 får fremdeles særlig omtale på internasjonale filmfestivaler. Vogt arbeider nå med å utvikle et spillefilmprosjekt i Frankrike og et nytt manus med Trier.

Produsent Karin Julsrud

Reprises produsent Karin Julsrud har lang erfaring fra filmbransjen i Norge, både som regissør og produsent.

Hun regisserte blant annet 1732 Høtten som i 1998 høstet stor internasjonal anerkjennelse, og hadde regi- og produsentansvar for TV-serien Hotel Oslo, solgt til en rekke europeiske land. Hun var med til å starte Norsk Filmfond. Julsrud er medeier i produksjonsselskapet 4 ½ som står bak Reprise.

Julsrud utvikler i dag Katja Jacobsens første spillefilm. Jacobsen er avgangsstudent fra filmskolen på Lillehammer.

Regissør:

Joachim Trier

Manusforfattere:

Eskil Vogt, Joachim Trier

Medvirkende:

Espen Klouman Høiner, Anders Danielsen Lie, Viktoria Winge, Christian Rubeck, Pål Stokka, Odd-Magnus Williamson, Rebekka, Karijord, Henning Elvestad

Produsen:

Karin Julsrud, (4½ Production)

Lokal distribusjon:

Sandrew Metronome

Internasjonalt salg:

Nordisk Film International Sales