Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Norsk.

Sønner

Sønner
"Som filmskaper føler jeg at hvis noe er så ubehagelig at jeg ikke engang vil snakke om det, så har jeg fatt i et godt emne. Sønner handler om de moralske gråsonene våre som jeg synes det er alle mest interssant å utforske" sier Erik Richter Strand om sin første spillefilm.

Handlingen i Sønner er lagt til Oslos slitte østkant og er en tøff thriller om Lars, en ung fyr som setter seg fore å få has på en middelaldrende mann, Hans, som ryktene i nabolaget sier er pedofil.

For å samle beviser mot Hans sørger Lars for å bli venn med tenåringen Tim, som har vært sammen med Hans.

Men situasjonen kommer helt ut av kontroll, og setter de personene som Lars ville beskytte i fare.  Han aner ikke selv hvor mye skade han er i ferd med å gjøre.

Manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen hadde opprinnelig utviklet ideen til filmen da han laget avslutningsoppgaven på Den norske filmskolen på Lillehammer i 2002.

Senere, som tv-journalist, fikk han anledning til å lage en reportasje om prostitusjon blant voksne menn.

Thomas ble overrasket over å oppdage at - sammenlignet med jenter - hadde mer enn dobbelt så mange 16-årige gutter hatt erfaring med prostituerte", sier Erik Richter Strand.

Thomas syntes dette var interessant og begynte å omskrive manuskriptet. Det var ikke basert på virkelige hendelser, men på intervjuer med folk han hadde møtt.

Han leverte inn manuset til samlingen Nye Nordiske Talenter i København og vant førstepremien på 200 000 kroner som Beste Pitch.

For de fleste av skuespillerne var Sønner den første spillefilmen de medvirket i, med unntak av Henrik Mestad. Han måtte overtales til å ta den vanskelige rollen som Hans, og endte med å vinne en Amanda-pris i august, for beste birolle.

Sønner fikk verdenspremiere på filmfestivalen i San Sebastian i 2006, hvor filmen var antatt i Zabaltegi-seksjonen.  Den fikk Rainer Werner Fassbinder-prisen i Mannheim, Don Quixoteprisen i Tallinn og juryens store pris i Seattle i juni 2006.

Regissør/medforfatter Erik Richter Strand

Erik Richter Strand (f. 1974) har bakgrunn som journalist i Bergens Tidende før han studerte regi ved Den norske filmskolen på Lillehammer. Flere av kortfilmene hans har mottatt priser på festivaler, (setning fjernet her)og han har også vunnet "Cannes-løver" for reklamefilmene sine.

Sønner er hans første spillefilm, produsert av Tordenfilm som han var med til å grunlegge. Strand jobber nå med to tv-filmer basert på Gunnar Staalesens bestsellere om privatdetektiven Varg Veum fra Bergen. Filmene produseres av Miso Film og SF Norge.

Manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen

Thomas Seeberg Torjussen (f.1974) studerte manus-skriving på Den norske filmskolen på Lillehammer og ble ferdig samtidig med Richter Strand og produsenten Eric Vogel.

Avgangsfilmen hans, Regjeringen Martin ble nominert til Student-Oscar™ i 2003.Hans tekst til Sønner vant prisen som Beste Pitch under samlingen Nye Nordiske Talenter i København, organisert av Nordisk Film og TV-Fond.

Torjussen arbeider nå blanta annet med å utvikle en lengre dramaserie for fjernsyn, samt et nytt spillefilmmanus.

Produsent Eric Vogel

Eric Vogel (f. 1975) studerte medievitenskap på universitetet i Trondheim midt på 90-tallet. Deretter kom han til NRK som radioprodusent og journalist. Han fullførte produsentutdanningen ved Den norske filmskolen på Lillehammer i 2002.

Sammen med studiekameratene Jørgen Storm Rosenberg og Erik Richter Strand startet han produksjonsselskapet Tordenfilm.

I 2006 fikk to av Tordenfilms produksjoner internasjonal anerkjennelse: Den brysomme mannen, hvor Vogel var medprodusent, og Strands regidebut Sønner.

Vogel arbeider nå med sine neste spillefilmprosjekter, blant annet som samprodusent på Tarik Salehs Metropia.

Regissør

Erik Richter Strand

Manusforfattere

Thomas Seeberg Torjussen, Erik Richter Strand

Medvirkende

Nils Jørgen Kaalstad, Mikkel Bratt Silset, Edward Schultheiss, Henrik Mestad, Ingrid Bolsø Berdal, Marika Enstad

Produsent

Eric Vogel (Tordenfilm)

Lokal distribusjon

Sandrew Metronome Norge A/S

Internasjonalt salg

Bavara Film International

Sønner (sons)