Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Norsk.

Farvel Falkenberg (Farväl Falkenberg)

Filmposter Farväl Falkenberg (Falkenberg Farewell)
Farvel Falkenberg, som var Sveriges kandidat til Oscar-prisen i 2006, er en svært personlig film om vennskap, barndomsminner og et siste farvel til Falkenberg, en liten, sjarmerende kystby i sørvest-Sverige.

Filmen skildrer den siste sommeren i Falkenberg for fem barndomsvenner. David som lengter etter å være barn igjen og Holger som aldri har tenkt å reise sin vei. De to rømmer til skogen og havet, vekk fra fremtiden.

Så er det Jesper, som alltid kommer hjem uten at noen har merket at han har vært borte. Og Jørgen, som vil gjøre innbrudd i hytter for å finansiere sin forretningsidé om catering-firmaet "Frokost på sengen". Og til sist John, hvis elendige humør bare kan kureres med bacon.

Voksenlivet lurer i horisonten, men ikke alle skal komme til å oppleve det.

"Jeg ville lage en veldig personlig, nesten privat film som skulle blande minner og fiksjon, en fortelling med utgangspunkt i nostalgi, i ønsket om å bli barn igjen", sier den unge filmskaperen Jesper Ganslandt.

Det var et must for Ganslandt at han selv regisserte barndomsvennene i filmens hovedroller. Først da kunne han skape den ektheten og formidle den følelsesmessige styrken han ville ha frem. Men det var ikke lett:

"Det er vanskelig å regissere barndomsvennene dine og be dem om å være seg selv. De har det med å mene at de kan det bedre selv"!

Filmen ble rost av kritikerne for sin finstemte, poetiske tone og for den vakre fotograferingen. Fotografen Fredrik Wenzel, som også er Ganslandts barndomsvenn fra Falkenberg, er også medforfatter til manuskriptet.

Farvel til Falkenberg ble lansert internasjonalt på Venezia-dagene i 2006, og deretter ble den vist på festivalen i Toronto under avdelingen for nyoppdagelser.

Filmen fikk fire nomineringer til Gullbaggen 2006, Sveriges nasjonale pendant til Oscar. Farvel til Falkenberg er nå med i sluttspurten om Den europeiske filmpris 2007.

Regissør/manusforfatter Jesper Ganslandt

Jesper Ganslandt (f. 1978) har regissert musikkvideoer og kortfilmer. Han har også arbeidet som redaktør og som TV-regissør. Ganslandt er selvlært filmskaper og sier at han får sin inspirasjon fra filmskapere som Terence Malik, Lars von Trier, Ingmar Bergman, Gus van Sant og Pedro Almodovar.

Produsent Anna Anthony

Anna Anthony (f.1971) kom for mer enn ti år siden til Memfis Film, et av Sveriges største produksjonsselskaper. Hun begynte som produksjonsassistent og avanserte så til innspillingsleder, medprodusent og til slutt produsent.

Hun var medprodusent på Lukas Moodyssons Fucking Åmål og Tillsammans. Hun traff Josef Fares i 1999, og for ham produserte hun de tre spillefilmene Jalla! Jalla! (2000), Kopps (2003) og Zozo (2005). Filmen Zozo fikk Nordisk Råds Filmpris i fjor.

Anna Anthony var Sveriges "Producer on the Move" i 2001.

Regissør:

Jesper Ganslandt

Fotograf:

Kristian Bengtsson

Manusforfattere

Jesper Ganslandt, Fredrik Wenzel

Medvirkende

Holger Eriksson, John Eriksson, Jörgen Svensson, David Jonsson

Produsent

Anna Anthony (Memfis Film)

Lokal distribusjon

Sonet Distribution

Internasjonalt salg

Trust Film Sales