Afspil video

Indtag din plads på den nordiske kulturscene!

Uanset om du arbejder med elektronisk musik, performance-kunst eller graffiti, kan du søge om nordiske kulturmidler, så du kan tage det næste skridt. Slå dig sammen med ligesindede fra nabolandene, og nå ud til et større publikum!

Kultursamarbejdet landing top
Mød Nuka

Mød: Nuka Alice Lund

Bopæl: Grønland

Job: Arbejder i kulturhuset Katuaq i Nuuk.

Hvad sætter du pris på ved det nordiske samarbejde? At det realiserer Arctic Sounds, som er en festival for musikere og komponister i Grønland.
 

Eftersom de nordiske lande er så små, er de nødt til at samarbejde for at hjælpe de bedste kulturpersonligheder godt på vej – instruktørerne, filmskaberne og fortællerne. Og det er gået temmelig godt. Vi har endda fået vores helt egen film- og boggenre: Nordic Noir!
Hvis du har hørt om forfattere som Sofi Oksanen, Tomas Tranströmer, Einar Már Guðmundsson og Herbjörg Wassmo, skyldes det måske, at de alle sammen har modtaget Nordisk Råds litteraturpris. Dermed er de blevet læst i alle de nordiske lande, og vi har lært mennesker, miljøer og skæbner fra vores nabolande at kende. 

”De mennesker, der optræder på Arctic Sounds, giver alt, hvad de har i sig. Jeg får gåsehud bare af at tænke på det.”
Nuka alice Lund, kulturhuset Katuaq i Nuuk

Fakta:

  • Det nordiske samarbejde investerer hvert år omkring 100 millioner danske kroner i støtte til nordiske kulturudøvere.
  • Man kan ansøge om støtte hos blandt andet Nordisk Kulturfond, Kultur- og kunstprogrammet, Nordisk Film & TV Fond, det nordisk-baltiske mobilitetsprogram og Nordisk oversættelsesstøtte.
  • Nordisk Råds litteraturpris, filmpris, musikpris og børne- og ungdomslitteraturpris uddeles hvert år
  • Det nordiske kultursamarbejde skal være tilgængeligt og inkluderende og bidrage til at fremme forståelsen mellem alle, der bor i Norden.

Læs mere om det nordiske kultursamarbejde:

www.norden.org/da/konst-och-kultur

Nordiska rådet priser

Nordiska kulturfonden

 

 

Læs flere historier