Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Norwegian Bokmål.

Arendalsuka 2022: Ukraina og flyktningkrisen: hvordan bør vi handle?

16.08.22 | Begivenheder
alt=""
Photographer
Mostphotos
Russlands invasjon av Ukraina har utløst en av de raskest voksende flyktningkrisene siden andre verdenskrig. Hvordan bør vi handle for å ta imot den nye flyktningbølgen best mulig? Hva er lærdommen fra 2015? Og hva kan vi lære av våre nordiske naboer når det gjelder bosted, språkopplæring, mottak av enslige barn, og barn i familier?

Information

Dates
16.08.2022
Time
13:00 - 14:00
Location

Nordens Telt
Arendalsuka
Norge

Type
Debattmøte

Russlands invasjon av Ukraina har utløst en av de raskest voksende flyktningkrisene siden andre verdenskrig. Mange steder rundt i Norden flagrer nå det ukrainske flagget. 

Privatpersoner, sivilsamfunn og embetsmenn forbereder seg på å ta imot flyktninger fra krigen; viljen til å hjelpe er sterk. Regjeringen har blant annet foreslått å bruke 10,7 milliarder kroner for å sette norske kommuner i stand til å motta, bosette og følge opp flyktninger fra Ukraina. 

Hvordan bør vi handle for å ta imot den nye flyktningbølgen best mulig? Hva er lærdommen fra 2015? Og hva kan vi lære av våre nordiske naboer når det gjelder bosted, språkopplæring, mottak av enslige barn, og barn i familier? 

Velkommen til debatt om de nordiske lærdommene fra flyktningsituasjonen i 2015. Hør om hvordan vi kan forbedre mottaksstrukturen ved å se hva som har vist seg å fungere og hva som ikke fungerte hos våre nordiske naboer. Under debatten presenterer vi en ny forskningsrapport som blant annet trekker frem politiske anbefalinger skreddersydd til en norsk kontekst. 

Medvirkende:  

  • Vilde Hernes, Forsker, NIBR/Oslo Met 
  • Nancy Herz, Statssekretær, Arbeiderpartiet 
  • Erika Lofgren, The UN Refugee Agency
  • Frode Forfang, Direktør, Utlendingsdirektoratet
  • Camilla Scharffscher Engeset, Spesialrådgiver barn på fluk, Redd Barna
  • Guttorm Aanes, kommunikasjonssjef, NordForsk

 

Moderator: André H. Jamholt, Nordisk Ministerråd 

Arrangør: Nordisk Ministerråd