Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Swedish.

COP28: Programmet är ute

17.11.23 | Nyhed
cop28
Fotograf
Andreas Omvik
Med sina fler än 70 evenemang erbjuder den nordiska paviljongen en bred uppsättning ämnen om klimatförändringar och klimatlösningar. Mot bakgrund av den första globala granskningen sedan Parisavtalet undertecknades kommer den nordiska paviljongen att särskilt betona Nordens resa mot att bli en klimatneutral region och presentera en vision för ett starkare, bättre och mer inkluderande samhälle.

Hela programmet i den nordiska paviljongen:

Den 1-11 december står den nordiska paviljongen på COP28 värd för över 70 paneldebatter, workshoppar och rapportpubliceringar. Vi inbjuder dig till tankeväckande diskussioner och presentationer av konkreta lösningar på hur ett klimatneutralt samhälle även kan vara ett bättre samhälle för fler människor. Vi visar varför genusfrågor är klimatfrågor och hur maten är drivkraft för massiv omställning, och vi tittar på tekniska lösningar liksom också på livsstilsförändringar som krävs om vi menar allvar med målet att stanna under 1,5 grader. Hur driver ekonomiska strömmar på omställningen? Vilka finansiella mekanismer skulle kunna ingå i en förlust- och skadefond? Vilka lösningar har vi för nödvändiga omställningar inom transport, jordbruk, livsmedelssystem och den byggda miljön, och hur ska vi säkerställa att övergången är rättvis och jämlik? 

Dessa och många fler frågor står på agendan i den nordiska paviljongen på COP28. Kom med oss på COP28 den 1-11 december för att utforska hur morgondagens klimatneutrala liv kan se ut! 

Programmet i korthet:

  • 70 evenemang: Över 70 evenemang med politiska diskussioner, ungas röster, näringslivsledare, aktivister, och de senaste vetenskapliga resultaten från några av världens mest framstående forskare, universitet och andra kunskapsinstitut. 
  • 11 temadagar: Varje dag har ett specifik tema för att behandla de otaliga klimatutmaningarna som världen står inför. 
  • Konstprogram i paviljongen: Daglig konstföreställning i paviljongen under den första veckan, 1-6 december: Visning av "Arkhticós Dolorôs” (Arktisk smärta) av den erkända grönländska konstnären och poeten Jessie Kleemann.
  • Livepoddar: Du kan se fram emot fria dialoger som fångar det väsentliga i klimatkrisen från personliga perspektiv när var och en av de nordiska ungdomsdelegaterna bjuder in gäster på scenen för livesändning av podcasten Nordic Talks. 
  • Daglig rapportering från förhandlingarna: Varje dag förenar vi krafterna med ledarna för de nordiska delegationerna för att ge de senaste uppdateringarna direkt från förhandlingsrummen.  

Online-tillträde till alla evenemang

I år behövs ingen ackreditering för att ta del av diskussionerna. En pålitlig internetanslutning är allt du behöver, eftersom alla evenemang sänds live på Norden.org.

Sign up for newsletter

Subscribe here to receive news from The Nordic Pavilion.