Mød Nordens musikstjerner i ny interviewserie!

27.10.21 | Nyhed
Nominerade Nordiska rådets musikpris 2021
Photographer
norden.org
Den 2. november uddeles Nordisk Råds musikpris, og nu kan du møde de nominerede i en ny interviewserie. Serien giver et unikt indblik i de stærke stemmer, multiinstrumentalister, kreative talenter og internationale stjerner, som har bidraget til at sætte Norden på det musikalske verdenskort.

I den nye interviewserie kan du møde de 13 artister og grupper, som er nomineret til Nordisk Råds musikpris 2021. De nominerede repræsenterer et bredt spektrum af nordisk musik inden for opera, klassisk musik, jazz, folkemusik, house og pop. Her fortæller de blandt andet om unikke musikalske oplevelser, inspirationskilder og planer for fremtiden.
 

– Historier og stemmer giver plads til vores fantasi og skaber en 3D-oplevelse. Både for ører, hjerne og hjerte, siger Else Torp fra Theatre of Voices, som er et af verdens førende vokalensembler. 
 

Gå ikke glip af dine favoritter

Interviewene publiceres løbende og sendes på Facebook og YouTube fra den 26. oktober. Moderator er Hild Borchgrevink, som er musikolog, skribent og tidligere jurymedlem for Nordisk Råds musikpris. Hild Borchgrevink siger:

– Jeg synes, at det er blevet nogle vældig interessante samtaler, og jeg er glad for, at alle var så åbne og generøse. Det betyder, at publikum kan opdage musik fra Nordens hjørner og komme tæt på disse fantastiske mennesker og kunstnere.

 

 

Interviewene gennemføres på skandinavisk og engelsk, og de er med undertekster.

Om Nordisk Råds musikpris

Nordisk Råds musikpris, som er blevet uddelt siden 1965, sætter fokus på skabelse og udøvelse af musik på et højt kunstnerisk niveau. Hvert andet år gives prisen til et værk af en nulevende komponist, og hvert andet år – som i år – gives prisen til en solist eller en gruppe.  
 

Vinderen af Nordisk Råds musikpris offentliggøres sammen med vinderne af Nordisk Råds øvrige priser den 2. november i København. 

Interviews

Se udvalgte interviews her: