Hun bliver ny kommunikationschef for det nordiske samarbejde

16.12.21 | Nyhed
porträtt av niina aagaard
Photographer
Nordic Innovation

 

 

Niina Aagaard bliver ny kommunikationschef for Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd. Hun er født i Finland, bor i København og kommer fra en stilling som operativ chef for Nordic Innovation i Norge.

Niina Aagaard begynder i sit nye job i Nordens Hus i København ved årsskiftet. Hun efterfølger Mary Gestrin, som forlader stillingen efter syv år som kommunikationschef. 


Niina Aagaard overtager ledelsen af kommunikationsafdelingen, som består af en tolke- og oversættergruppe, en publikationsenhed, et team for digitale medier og en gruppe kommunikationsrådgivere. 

Nordisk karriere

Niina Aagaard er uddannet inden for kommunikation og retorik, og hun har primært arbejdet med strategisk kommunikation i politisk styrede organisationer.


– Jeg har arbejdet med nordisk samarbejde i hele min karriere, både i den private sektor og i den politiske. Jeg ved, hvor meget de nordiske værdier i forhold til uddannelse, ligestilling, social lighed og beskyttelse af kulturen betyder for at gøre os både konkurrencedygtige og omstillingsparate, siger Niina Aagaard. 

Samarbejdet skal fremme den grønne omstilling

Det officielle nordiske samarbejde, som administreres fra sekretariatet i København, har de sidste par år fokuseret på at realisere visionen om, at Norden skal være verdens mest bæredygtige og integrerede region i 2030. 

Ved at satse på fælles forskning og hensigtsmæssige fælles projekter, skal det nordiske samarbejde fremme en grøn, socialt bæredygtig omstilling i landene.   

 

"Modig vision"

– Det er en modig vision, fordi den taler om forandringer på systemniveau. Jeg kunne godt tænke mig, at de gode resultater, som skabes i hverdagen i det nordiske samarbejde, får mere opmærksomhed. Nordiske parlamentarikere, embedsværk og civilsamfundsorganisationer, nordiske virksomheder og privatpersoner arbejder hver dag for at løse de globale udfordringer, siger Niina Aagaard.

 

Hun er ansat på nordiske vilkår og har dermed en femårig kontrak med mulighed for tre års forlængelse. 
 

Niina Aagaard er 48 år, har tre børn og bor med sin familie i København.