Kim Larsen ny chef for Nordens Institut på Åland

26.10.21 | Nyhed
Kim Larsen, ny chef för nordens institut på Åland
Photographer
norden.org
Grønlænderen Kim Larsen tager ved årsskiftet over som chef for den nordiske kulturinstitution NIPÅ i Mariehamn på Åland. Han efterfølger Jacob Mangwana Haagendal, hvis ansættelse udløber.

Kim Larsen har senest været ansat på KNR Grønlands Radio, hvor han har arbejdet som programchef og teknisk chef siden 2016. Inden da har han arbejdet på det grønlandske kulturministerium og i Grønlands Kulturhus.

Han er 56 år, bor i Nuuk og har tre voksne børn.

Har arbejdet nordisk

Kim Larsen har erfaring med nordisk samarbejde i kraft af bestyrelsesposter i blandt andet Nordens Hus på Færøerne, Nordens Institut i Grønland, den nordiske børne- og ungdomskomité NORDBUK og Nordisk kulturkontakt i Finland.

Bæredygtighed med afsæt i kulturen

Nu bliver Kim Larsens overoverordnede opgave at få den ålandske kulturinstitution NIPÅ til at bidrage til samarbejdsvisionen om, at Norden skal være verdens mest bæredygtige og integrerede region i 2030. 


– I en verden i konstant forandring, hvor traditioner og kulturer udfordres, er vi nødt til at tilpasse os og tænke på dem, der kommer efter os, ved at have fokus på bæredygtighed. Kunst, kultur og medier skaber arenaer for almenheden, de spiller en vigtig rolle i forhold til at sætte dagsordener, og de hjælper os med at håndtere globale udfordringer som eksempelvis klimakrisen. Kulturen skaber møder og forståelse mellem mennesker, og de kreative erhverv har en afgørende rolle for Norden som konkurrencedygtig og internationalt attraktiv region, siger Kim Larsen.

 

 

Contact information