Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Norwegian Bokmål.

Nordic Safe Cities går videre som en uavhengig organisasjon

17.02.20 | Nyhed
Safe Cities
Photographer
Johannes Jansson/norden.org
I 2020 begynner en ny ferd mot et enda sterkere nettverk for Nordic Safe Cities, idet alliansen går videre som en uavhengig organisasjon. En endring som understreker at prosjektet er vellykket, og at det er etablert et enda sterkere nordisk samarbeid for å sikre trygghet i regionen vår.

– For meg er det en stor suksess at vi har tatt initiativ til en aktivitet som nå kan stå på egne bein, som et nettverk mellom byer. – Nordic Safe Cities har virkelig vært, og vil ganske sikkert fortsette å være, helt i front av et viktig arbeid som trenger støtte på alle nivåer, sa Nordisk ministerråds generalsekretær Paula Lehtomäki i sin tale ved Nordic Safe Cities Summit i Stockholm. Land over hele verden opplever spenninger og terrorangrep. Disse angrepene indikerer økt voldelig ekstremisme, polarisering og hat i Norden. Radikalisering og voldelig ekstremisme truer ikke bare vår felles sikkerhet, men også de grunnleggende verdiene de nordiske samfunnene er bygd på. Denne trusselen skaper frykt og mistillit i samfunn, skoler, boområder og nettfora.

Født i 2016 – voksen i 2020

Som respons på de tragiske angrepene og den negative tendensen tok Nordisk ministerråd initiativet til Nordic Safe Cities i 2016. Fire år senere har alliansen til fulle vist at den kan stå på egne bein idet den er gjort om til en uavhengig nonprofit-organisasjon. I tråd med det danske formannskapet for Nordisk ministerråd i 2020 kan Nordic Safe Cities ses som et ypperlig eksempel på hvordan et lite initiativ kan vokse til solide prosjekter og resultere i at det etableres en uavhengig organisasjon.

Mer enn noen gang kan Nordic Safe Cities nå forbedre og øke støtten til strategier og politikk for trygghet og sikkerhet i de nordiske medlemsbyene, fremme arbeidet så de nordiske forebyggingsmodellene kan bringes ut i verden, og tiltrekke nye partnere og økonomisk støtte til byene.

For meg er det en stor suksess at vi har tatt initiativ til en aktivitet som nå kan stå på egne bein, som et nettverk mellom byer. Nordic Safe Cities har virkelig vært, og vil ganske sikkert fortsette å være, i front av et viktig arbeid som trenger støtte på alle nivåer

Paula Lehtomäki, generalsekretær, Nordisk ministerråd

10.000.000 kroner til norske byer

Den norske Gjensidigestiftelsen overrakte 10.000.000 kroner som støtte til de norske byene i Nordic Safe Cities-nettverket gjennom et nytt prosjekt. Prosjektet kalles “Trygge norske byer” og skal styrke norske urbane samfunn og bidra til at innbyggerne føler seg trygge. Ingrid Tollånes, leder for gaveavdelingen ved Gjensidigestiftelsen, er fornøyd med det nye samarbeidet. Hun forklarer:

– Vi er stolte av å lansere det nye initiativet vårt: “Trygge norske byer”. Målet er at initiativet, i samarbeid med Nordic Safe Cities-alliansen, vil føre til nye og solide tiltak i norske byer som bidrar til å fremme åpne og trygge byer og forebygge hat, vold og ekstremisme.