Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på norsk.

Nordisk kulturutvalg vil støtte film og unge i Arktis

25.01.18 | Nyhed
Nordiska rådets session
Fotograf
Johannes Jansson/norden.org
Nordisk råds utvalg for kunnskap og kultur vil støtte et treårig filmprosjekt for unge i Arktis. Det dreier seg om et prosjekt som har som formål å gi urfolksungdommer mulighet til å arbeide med digitale medier.

Utvalget oppfordrer Nordisk ministerråd til å støtte prosjektet Stories From the Ice finansielt i årene 2019–2021. Målet med prosjektet er å utdanne og finansiere en ny generasjon filmskapere i Arktis. Initiativtaker til prosjektet er Samisk filminstitutt ISFI.

– Filmprosjektet Stories From the Ice bidrar til en plattform for unges fortellinger og skaper mer synlighet for konsekvensene av klimaendringene i Arktis, sier Johanna Karimäki, leder for utvalget for kunnskap og kultur.

Utvalget fattet sitt vedtak på et møte i Stockholm 24. januar. Saken går nå til videre behandling i Nordisk råd, og på den såkalte temasesjonen i Akureyri på Island 9.–10. april skal hele rådet ta stilling til spørsmålet. Det er til sjuende og sist Nordisk ministerrådet for kultur som fatter vedtak om støtte.

Forslaget kom opprinnelig fra den sosialdemokratiske gruppen i Nordisk råd.