Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Swedish.

Nordic Talks nominerad till prestigefyllda City Nation Place Awards

01.11.21 | Nyhed
Nordic talks on mobile grafic
Photographer
norden.org
Vi är mycket glada över att kunna meddela att Nordic Talks har nominerats till prestigefyllda City Nation Place Awards i tre kategorier. Dessutom vann Nordic Talks kategorin ”Bästa plats- eller nationsvarumärke” och kom tvåa i ”Bästa kreativa strategi” på årets Transform Awards.

Vinnarna av City Nation Place Awards 2021 tillkännages torsdagen den 5 november. Nordic Talks är en samtals- och poddserie som finansieras av Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet. Serien är nominerad i kategorierna ”Bästa platsvarumärke”, ”Bästa kommunikationsstrategi” och ”Bästa medborgarengagemang”. På bara drygt ett år har Nordic Talks i samarbete med över 80 nordiska ambassader arrangerat omkring 100 evenemang i 44 länder med över 240 partner, innovatörer och ledande tänkare. Och det är bara början.

Om det prisbelönta initiativet

Nordic Talks är ett initiativ från Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet som samlar tänkare och handlingsmänniskor från hela världen för att ställa utmanande frågor och erbjuda nya perspektiv på sätt att främja en mer hållbar och socialt rättvis framtid. Syftet är att inspirera människor att agera, från gejmare och tekniknördar till matälskare och beslutsfattare. Därför avslutas varje samtal med konkreta åtgärdspunkter. Sådana behövs för att göra klimatåtgärder begripliga – för alla.

nordic talks place brand award
Photographer
norden.org

Intresserad av Nordic Talks?

Sedan lanseringen 2020 har vi sänt närmare 30 avsnitt som tagit upp ämnen som framtidens arbete, hållbart byggande, hotet som techjättarna utgör mot demokratin, konst och klimatförändringar, flygresandets framtid samt hur man får ihop ekvationen barn och karriär. I samtalen medverkar aktivister, politiker, forskare, konstnärer, varumärkesguruer och till och med en EU-kommissionär. I det senaste avsnittet medverkar Sveriges utrikesminister Ann Linde och Sydafrikas tidigare vicepresident Phumzile Mlambo-Ngcuka.

Nordic Talks på COP26

Nordic Talks är på plats vid FN:s klimatförhandlingar COP26 i Glasgow och arrangerar åtta livesamtal i den nordiska paviljongen.