Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Norwegian Bokmål.

Tour de Klima: Oslo – Stockholm i desember

21.11.19 | Nyhed
Proffsyklist og klimaforkjemper Jonas Orset (28) legger nok en gang ut på landeveien i forbindelse med FNs klimaforhandlinger.

Proffsyklist og klimaforkjemper Jonas Orset (28) legger nok en gang ut på landeveien i forbindelse med FNs klimaforhandlinger.

Photographer
Joakim Birkeland

Proffsyklist og klimaforkjemper Jonas Orset (28) legger nok en gang ut på landeveien i forbindelse med FNs klimaforhandlinger.

I fjor syklet han fra Oslo til klimaforhandlingene i Katowice - 140 mil i kulde og snøføyk. I desember ikler miljøsyklisten Jonas Orset og hans Green Cycling Norway seg nok en gang vinterhanskene og tar med seg sine grønne sykkelkumpaner fra Oslo til Stockholm for å hylle sykkelen som klimaets venn under Nordic Climate Action Weeks.

Årets Tour de Klima starter i Oslo 5. desember. Proffsyklist og klimaforkjemper Jonas Orset er grunnlegger av Green Cycling Norway sammen med Thomas Rem.

Inspiratorer

Foreningen ønsker å inspirere barn og voksne til økt bruk av sykkel. Nå skal de sammen med fire andre syklister fra hele Norden sykle til Stockholm for å delta på det nordiske samarbeidets Nordic Climate Action Weeks 7. desember. 

Konferansen er en virtuell bakdør inn til FNs klimaforhandlinger i Madrid 2. til 13. desember. Det Nordiske samarbeidet inviterer klimaengasjerte nordiske innbyggere til Stockholm for et innblikk i hva som skjer på årets klimaforhandlinger, og hva det nordiske samarbeidet gjør for å oppnå målet om å bli verdens mest bærekraftige region. Det er ingen tvil om at sykkelen blir viktigere fremover. 
 
– Å la bilen stå og ta sykkelen fatt er noe av det mest bærekraftige man kan gjøre. Det er bra for miljøet og for helsa, sier Mary Gestrin, kommunikasjonssjef i Nordisk ministerråd.

Imponerende

Målet med Tour de Klima er å øke fokuset på klimasaken og på sykkelens uovertrufne egenskaper som en av bærekraftens viktige våpendragere. 

– Da vi møtte Jonas etter at han hadde syklet fra Oslo til Katowice i fjor, ble vi dypt imponert. At han og Green Cycling Norway tar turen til vårt arrangement i Stockholm synes vi fortjener nok en hyllest. Og så forventer vi selvsagt ikke at dette blir folks nye foretrukne reisemåte mellom de nordiske hovedstedene, men vi tror slike initiativer som setter fokus på sykling og klima, og forbilder som Jonas og Green Cycling Norway, kan inspirerer mange mennesker til å sykle mer, sier Gestrin. 

Dokumetarfilm

Hele turen skal dokumenteres av et filmteam og Green Cycling Norway vil inkludere flere mennesker og ta opp problemstillinger og løsninger knyttet til klima og bærekraftig utvikling underveis. 
 
– Vi håper så mange som mulig kan komme når Tour de Klima går i mål ved Norrsken House i Stockholm kvelden lørdag 7. desember, sier Gestrin. 

Følg årets Tour de Klima på Jonas Orsets

Contact information