Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Swedish.

Nordiska rådet ordnar EU-webbinarier om energi, digitalisering och antibiotikaresistens

04.02.21 | Nyhed
Nordiska rådets webinarier 2021

Nordiska rådets webinarier 2021

Photographer
Gabrielle CEZARD/SIPA/Ritzau Scanpix
Den 2-3 mars ordnar Nordiska rådet tre webbinarier om energi, digitalisering och antibiotikaresistens. Syftet med webbinarierna är att Nordiska rådets medlemmar ska ha möjlighet att diskutera framtida utmaningar och lösningar inom de tre temaområdena med representanter för EU-parlamentet och EU-kommissionen.
Deadline för registrering är den 26 februari 2021.

Webbinarium om energi

Energiwebbinariet hålls den 2 mars kl. 10-12 (CET) och har rubriken Towards a fossil-free future – are the Nordic solutions right way to go? Målet är bland annat att diskutera vilka nästa steg man bör ta när det gäller övergången till en fossilfri energiproduktion och den gränsöverskridande elmarknaden, ett område där Norden ofta står som ett föredöme i internationell jämförelse.

Webinarium om digitalisering

Onsdagen den 3 mars ordnas de två övriga webbinarierna. Först ut kl. 10-12 (CET) är webbinariet om digitalisering The Nordics go digital – How does it fit with Europe´s move to a Digital Age? Både Norden och EU prioriterar digitaliseringen högt och på webbinariet får deltagarna en möjlighet att diskutera gemensamma utmaningar och lösningar. Tanken är att se framåt och bland annat försöka hitta möjligheter för hur man kan snabba upp den digitala utvecklingen både på nordisk och europeisk nivå.

Webinarium om antibiotikaresistens

Serien av webbinarier avslutas på onsdagseftermiddagen kl. 14-16 (CET) på temat antibiotikaresistens. Under rubriken Antibiotic resistance - a silent threat in a noisy pandemic era ska webbinariedeltagarna diskutera hotet från antibiotikaresistenta bakterier i lyset av covid-19-pandemin. Också här är målet att se framåt och deltagarna får en möjlighet att fördjupa sig i vilka utmaningar och lösningar som är att vänta framöver.

Alla webbinarier har deltagare från Nordiska rådet, EU-parlamentet och EU-kommissionen och med är också olika experter och representanter från privata sektorn.

Webbinarierna är på engelska och de streamas direkt via Nordiska rådets Facebook-konto och på norden.org.