18.1.
Mietintö, joka koskee jäsenehdotusta Pohjolan lentojen 5 %:n biopolttoainepitoisuudesta, A 1867/tillväxt, varauma

337
Lulu Ranne
Puheenvuoro

Ärade president! Jag yrkar bifall till reservationen. Vi anser att vi i dag inte bör bestämma oss för att Norden ska bli världens första fossilfria flygmarknad.

338
Vastauspuheenvuoro

President! Det är flera chockerande meningar som ledamoten Ranne ger uttryck för här när hon säger att vi kan vänta med att minska vissa utsläpp.

340
Vastauspuheenvuoro

Herr president! För tidigt - det finns inte längre något "för tidigt" när det gäller att minska klimatutsläppen. Den tidpunkten har passerat för decennier sedan.

344
Vastauspuheenvuoro

Herr president! Jag upplevde att repliken var riktad mot mig. Jag vill bara rikta allas uppmärksamhet mot den fantastiska industrirevolution som pågår i norra Sverige just nu.

347
Rasmus Nordqvist
Vastauspuheenvuoro

Jeg synes, det er her, at man går helt galt, for vi kan jo se, at når vi stiller nogle krav, at når vi laver nogle strategier og faktisk skubber på vores virksomheder, så er det, at vi opnår fantas

349
Anders Adlercreutz
Vastauspuheenvuoro

Herr president! Mina landsmän sannfinländarna lever förvisso i samma land som jag men i en alternativ verklighet. Lulu Ranne sade att lösningarna inte är färdiga.

356
Liv Kari Eskeland
Vastauspuheenvuoro

Me deler nok den same felles målsettinga om ein fossilfri luftfart der framme, det er berre det at me har ein reservasjon mot å peika på teknologiane som skal brukast, sånn som Nordisk Grønt Venstr