Final call til Nordisk Råds miljøpris 2022

03.05.22 | Nyhed
miljøpris 2022 østergro
Photographer
Ritzau / Scanpix
Ekstraordinære indsatser søges! Kender du en kandidat der fortjener Nordisk Råds miljøpris? Så er det ved at være sidste udkald – deadline for indstillinger er tirsdag d. 10 maj.

Nordisk Råds miljøpris går i år til nogen i Norden, som har gjort en særlig indsats for biodiversitets- og klimakrisen med en naturbaseret løsning.

Med årets tema ønsker prisen at gøre opmærksom på, at natur og naturforvaltning er en stor del af løsningen på biodiversitets- og klimakrisen og derfor en vigtig allieret i klimakampen. Desuden ønsker man at sætte fokus på, at naturbaserede løsninger ikke kun styrker miljøet og biodiversiteten, men også kan planlægges så der skabes social, kulturel og økonomisk værdi.

Alle kan indstille kandidater til prisen og vinderen belønnes med 300.000 DKK.

 

Kender du til en nordisk virksomhed, organisation eller en privatperson som fortjener årets pris? Indstil din kandidat til Nordisk Råds miljøpris senest d. 10. maj.

Naturbaserede løsninger understøtter FN’s klimamål nr. 14 og 15, som handler om livet i havet og livet på land. Gennem naturbaserede løsninger kan du understøtte de mål, der er relateret til f.eks. sundhed og trivsel (3), rent vand og sanitet (6), industri, innovation og infrastruktur (9), bæredygtige byer og lokalsamfund (11) og klimaindsats (13).

Om Nordisk Råds miljøpris

Prisen blev uddelt første gang i 1995 og har til formål at styrke bevidstheden om miljøarbejdet i Norden. Temaet for Nordisk Råds miljøpris 2022 er naturbaserede løsninger. Alle kan indstille kandidater. Miljøprisen gives til en nordisk organisation, en virksomhed eller en person, som på forbilledlig vis har formået at integrere respekten for miljøet i sin virksomhed eller gerning, eller som på anden vis har gjort en ekstraordinær indsats for miljøet. Kandidatens initiativ skal have et nordisk perspektiv.

Vinderen offentliggøres d. 1. november 2022 i Helsingfors i forbindelse med Nordisk Råds session i Finland.