Her er vinderne af den nordiske madpris Embla!

20.06.22 | Nyhed
vinnare av Embla 2021
Photographer
Espen Solli / Embla Food Award

Tre Emblavindere sammen på DogA i Oslo.

Norge, Sverige og Danmark var aftenens store vindere, da den nordiske madpris Embla 2021 blev uddelt for tredje gang. "Geitmyra Credo", et gastronomisk videnscenter for børn og unge i Oslo, ”The Junk Food Project”, som arbejder med social bæredygtighed i Danmark, og den svenske drikkevareiværksætter Andreas Sundgren, er nogle af prisvinderne.

Emblavinderne 2021 blev offentliggjort ved en livetransmitteret prisuddeling på DogA i Oslo mandag aften. Der har været rekordmange nominerede til Emblaprisen 2021, og juryen har udvalgt vinderne ud fra kriterier som bæredygtighed, inspiration, originalitet, ærlighed og nordisk identitet. De syv priskategorier fokuserer på ingredienser, håndværk, kommunikation og mennesker, som er engageret i den nordiske madkultur.

Emblaprisen blev etableret i 2017 af seks nordiske landbrugsorganisationer med støtte fra Nordisk Ministerråd for at skabe opmærksomhed og sprede viden om nordisk mad.

Norge og Danmark fik tre priser hver

Norge og Danmark vandt i seks ud af Emblaprisens i alt syv priskategorier. Konkurrencen har været hård med op til syv nominerede kandidater inden for hver kategori.

Her er alle vinderne:

Nordisk råvareproducent 2021: Frederiksdal Kirsebærvin, Danmark

Nordisk madiværksætter 2021: Andreas Sundgren, Brännland Cider, Sverige

Nordisk madhåndværker 2021: Undredal stølsysteri, Norge

Nordisk madkommunikatør 2021: Det Grønne Museum, Danmark

Nordisk mad til mange 2021: The Junk Food Project, Danmark

Nordisk maddestination 2021: Kvitnes gård, Norge

Nordisk mad til børn og unge 2021: Geitmyra Credo, Norge

Om Emblaprisen

I alt seks nordiske landbrugsorganisationer står bag Embla-prisen, som delvist er finansieret af Nordisk Ministerråd som en del af programmet Ny Nordisk Mad. Formålet er at sætte fokus på nordisk madkultur og øge interessen – også uden for Norden.
Embla-priserne uddeles hvert andet år. De nationale juryer i hvert land nominerer kandidater i de forskellige kategorier, og derefter udvælger en nordisk jury de endelige vindere.