Her er de nominerede til Nordisk Råds litteraturpris 2020

20.02.20 | Nyhed
Nordiska rådets litteraturpris 2020
Photographer
norden.org
13 nordiske romaner, noveller og digtsamlinger er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2020. Vinderen offentliggøres i oktober ved Nordisk Råds prisuddeling i Reykjavik, og slaget står mellem følgende skønlitterære værker.

Danmark

Finland

Færøerne

Island

Norge

Det samiske sprogområde

Sverige

Åland

Det er de nationale medlemmer i bedømmelseskomitéen for Nordisk Råds litteraturpris, der har nomineret værkerne til Nordisk Råds litteraturpris 2020.

Vinderen offentliggøres den 27. oktober (opdateret den 15. oktober)

Vinderen af Nordisk Råds litteraturpris præsenteres den 27. oktober ved en særlig tv-produktion, som kan ses i hele Norden. COVID-19 satte en stopper for prisuddelingen i Island, og i stedet afholdes der en digital prisfest, hvor vinderne af de fem priser bliver afsløret. Vinderen modtager prisstatuetten Nordlys og 350.000 danske kroner.

Om Nordisk Råds litteraturpris

Nordisk Råds litteraturpris er siden 1962 blevet uddelt til et skønlitterært værk skrevet på et af de nordiske sprog. Det kan være en roman, et drama, en digtsamling, en novellesamling eller en essaysamling, som opfylder høje litterære og kunstneriske krav.

Formålet med Nordisk Råds fem priser er at øge interessen for det nordiske kulturfællesskab og det nordiske miljøsamarbejde, samtidigt med at anerkende fremtrædende kunstneriske og miljømæssige indsatser.