Erling Bonnesen (Replik)

Information

Speech type
Replik
Speech number
22
Date

Tak for det. Mit spørgsmål er først og fremmest til den norske statsminister. Allerførst vil jeg sige tillykke med jobbet, og så til sagen: I Danmark oplever vi jo, at der er blevet lagt norsk told på danske blomster og danske produkter. Det synes vi jo er rimelig uretfærdigt. Det er jo en beskyttelse af norske gartnerier, men det er jo til stærk ulempe for danske gartnerier og andre danske virksomheder. Og vi kan jo nu konstatere, at det koster jobs i Danmark og det koster eksport fra Danmark.

Vi taler meget om grænsehindringer. Jeg synes personligt, at dette er den største grænsehindring, som vi oplever netop nu, i hvert fald set fra dansk side. Og jeg synes ikke, det her er foreneligt med sådan et godt nordisk samarbejde, så jeg vil meget opfordre den norske statsminister og den nye regering til at tage den her sag op og få den bragt ud af verden ved kort og godt at fjerne den her særtold.

Jeg noterede mig også med glæde, at statsministeren jo også synes, at vi skal samarbejde og udvikle det nordiske. Så lad os få den her sten fjernet. Tak.