Juho Eerola (Svar på replik)

Information

Speech type
Svar på replik
Speech number
103
Person
Speaker role
Nordisk Frihed
Date

Arvoisa presidentti! Kuten sanoin aikaisemmin, olen monipuolisen energiantuotannon kannalla. Ei voi olla niin, että olemme pelkän kaasun tai ydinvoiman varassa, vaan tätä pitää katsoa paljon monipuolisemmin. Kysymystä siitä, onko parempi, että on Venäjän kaasua enemmän vai vähemmän, en lähde kommentoimaan, vaan vetoan siihen, että on mahdollisimman monipuolinen tuotanto ja mielellään niin, että se on kotimaassa tehtyä tuotantoa.

Viittasitte pahentuneeseen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen. Tiedän, että pääministeri Sipilä on sanonut, että ei tämä hanke ole meille turvallisuuspoliittinen uhka ainakaan Suomessa. Kuten äsken sanoin, Venäjään liittyy aina tietynlaisia riskejä ja mahdollisuuksia ja sen läheisyydessä asumisessa on aina otettava huomioon, että jotain saattaa joskus tapahtua, mutta ei ole kovin pitkäjänteistä ja hedelmällistä, että pysäyttäisimme nyt näin lupaavasti alkaneen hankkeen tässä kohtaa.

Skandinavisk oversettelse:

Ärade president! Som sagt stöder jag en mångsidig energiproduktion. Det kan inte vara så att vi är beroende av enbart gas eller kärnkraft, utan vi måste ha ett mycket mångsidigare perspektiv. Jag tänker inte kommentera frågan om vilket som är bättre, mer eller mindre gas från Ryssland, men jag betonar att vi bör ha en så mångsidig produktion som möjligt och gärna så att den sker i hemlandet.
Ni hänvisade till det förvärrade säkerhetspolitiska läget. Jag vet att statsminister Sipilä har sagt att detta projekt inte är ett säkerhetspolitiskt hot åtminstone i Finland. Som jag nyss sade finns det alltid vissa risker och möjligheter med Ryssland, och bor man i dess närhet måste man alltid beakta att något kan hända, men det är inte speciellt långsiktigt och fruktbart att nu stoppa ett projekt som börjat så lovande.