249. Steinunn Þóra Árnadóttir (Indlæg)

Information

Speech type
Inlägg
Speech number
249
Speaker role
Vestnordisk Råd
Speech statuses
Waiting for transcription
Date

Præsident, kære Nordisk Råd. Vi i Vestnordisk Råd takker for invitationen til at deltage i Nordisk Råds session 2022. Det er altid en glæde for os at kunne deltage og styrke båndene mellem vores organisationer og selvfølgelig lytte med på debatten. Og tillykke med 70-årsjubilæet.

Et af de vigtigste tegn på, at Nordisk Råd er relevant, er den kæmpestore opbakning, som det nordiske samarbejde har i de nordiske befolkninger. For os i Nordatlanten er Nordisk Råd en af vores vigtigste samarbejdspartnere. Derfor er vi meget tilfredse med, hvor godt vores opdaterede samarbejdsaftale fra sidste år indrammer vores samarbejde.

Vestnordisk Råds formand fik mulighed for at deltage i Nordisk Råds temasession i marts, og Nordisk Råds vicepræsident deltog i vores temakonference i juni. Og formanden for Danmarks delegation til Nordisk Råd deltog i Vestnordisk Råds 38. årsmøde i august.

Kære venner, i dissse tider tror jeg at vi alle har stor fokus på omverdenen og vores plads i og bidrag til denne verden, og det er, hvad enten det handler om krig og hvordan vi kan skaffe fred, klimaforandringer, ligestilling eller andre ting, og det har vi jo diskuteret her i denne debat. 

På Vestnordisk Råds kommende temakonference, som bliver holdt i Thorshavn i januar, sætter vi fokus på fødevaresikkerhed og selfvforsyning i vestnordisk sammenhæng. 

Vi siger tak for samarbejdet i 2022, og vi ser frem til et godt fortsat samarbejde i 2023. Tak.