329. Hafdís Hrönn Hafsteinsdóttir (Indlæg)

Information

Speech type
Inlägg
Speech number
329
Speaker role
Midtergruppen
Speech statuses
Waiting for transcription
Date

Hr. præsident. Midtergruppen takker Den Socialdemokratiske Gruppe for forslaget om en certificeringsordning for bæredygtig turisme. Dette er et forslag, som ligner et, Midtergruppen fremmede i 2014, da man efterlyste en fælles nordisk ordning for at arbejde for at fremme, at de nordiske turistdestinationer skal kunne udvikles og forvaltes. 

Da dette forslag blev præsenteret i november 2021, tog gruppen en del spørgsmål knyttet til forslaget op: Hvor omfattende skal parametrene for mærkningen være? Hvem skal være med i ordningen - hoteller, restauranter, lufttransport, attraktioner? Hvem betaler for kontrollen? En del af dette er blevet afklaret i løbet af året, og Midtergruppen takker de institutioner, som har besøgt udvalget for at give os et bedre billede af, hvordan dette kan løses. 

Selv om Midtergruppen ikke nødvendigvis har haft alle svarene, er en del nye løsninger og modeller blevet belyst her i løbet af året, og gruppen vil derfor tilslutte sig forslaget. Midtergruppen støtter forslaget fra Den Socialdemokratiske Gruppe.