Disse kan vinde Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2021

25.03.21 | Nyhed
Nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2021
Photographer
Norden.org
14 nordiske billedbøger, ungdomsromaner og fremtidseposser er nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2021. Årets nominerede handler blandt andet om nutidens klimakrise. Men ikke bare det. De behandler også store spørgsmål som identitet, eksistens og videnskab samt muntre fantasier, opfindelser og science fiction. Vinderen offentliggøres i København i november.

Årets nominerede dækker hele Norden med værker fra samtlige lande og sprogområder. Normalt offentliggøres de nominerede på den internationale bogmesse for børne- og ungdomslitteratur i Bologna, men den er også i år udskudt på grund af pandemien.

 

Her er de værker, som kan vinde årets børne- og ungdomslitteraturpris:

Danmark

Finland

Færøerne

Grønland

Island

Norge

Det samiske sprogområde

Sverige

Åland

Det er de nationale medlemmer af bedømmelseskomitéen for Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris, som har nomineret værkerne.

Vinderen offentliggøres den 2. november

Vinderen af Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris præsenteres sammen med vinderne af Nordisk Råds øvrige priser den 2. november i København i forbindelse med Nordisk Råds session. Vinderen modtager prisstatuetten "Nordlys" og 300.000 danske kroner.

Om Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris

Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris blev uddelt for første gang i 2013. Prisen er resultatet af de nordiske kulturministres mangeårige ønske om at styrke og fremhæve børne- og ungdomslitteraturen i Norden. Prisen gives for et skønlitterært værk for børn og unge skrevet på et af de nordiske sprog. Værket kan være en kombination af tekst og billeder og skal opfylde høje litterære og kunstneriske krav.

Formålet med Nordisk Råds fem priser er at øge interessen for det nordiske kulturfællesskab og det nordiske miljøsamarbejde, samtidigt med at anerkende fremtrædende kunstneriske og miljømæssige indsatser. 

Mød de nominerede til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2021.

Mere information: www.norden.org/bulitpris