Steingrímur J. Sigfússon (Indlæg)

Information

Typ
Inlägg
Tal nummer
390
Speaker role
Venstresocialistiske Grønne Gruppe
Datum

Tak, præsident. Der findes heller ikke mange i Island, som hedder Steingrímur Jóhann Sigfússon. Og tak i øvrigt for det, du sagde om Nordens Hus – jeg er helt enig i, at der har Norden et stort ansvar, et historisk ansvar, også på grund af den mærkelige arkitektur.

Men jeg skal af hensyn til tiden gøre det kort: Den Venstresocialistisk Grønne Gruppe må endnu en gang gøre opmærksom på, at vi må ud af den nedskæringsfase, vi har befundet os i. Lad os håbe, at det her er sidste år, vi diskuterer et strammere budget.

Hvad angår årsberetningen for 2014 og revisionen af den, er det sådan, at der er et overskud. Og i en tid, hvor økonomien er dårlig, synes jeg, at vi skal revurdere den her praksis med, at overskud skal udbetales til landene. Hvorfor ikke redistribuere det, som måske er blevet opsparet?

Til allersidst vil jeg sige: Vi støtter op om præsidiets betænkning. Og det gør vi ikke mindst på grund af de synspunkter, som fremhæves i betænkningen, hvor hele præsidiet som sagt fremfører deres bekymringer vedrørende de nedskæringer, der er sket i budgetterne de sidste år. Tak.