Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Hamrarhlíðarkórinn

Hamrarhlíðarkórinn blev stiftet i 1967 af korets dirigent Þorgerður Ingólfsdóttir og har i fire årtier haft en unik plads i islandsk musikliv. Koret består af unge studerende ved Hamrahlíð Gymnasium Reykjavík og er en central uddannelsesinstitution for sangerne og musikere.

Mere end 2000 unge islændere er kommet i kontakt med klassisk musik igennem koret, og mange af dem er gået videre indendfor musik og er nu blandt Islands førende musikere.

Blandt de internationalt kendte, som har været medlem af koret er artisten Björk, komponisten Haukur Tómasson, som begge har vundet Nordisk Råds Musikpris, og basssolisten Kristinn Sigmundsson.

Den højeste musikalske kvalitet har hele tiden præget koret, som har fået international anerkendelse for sin rene, fleksible og velbalancerede klang.

Blandt korets mange internationale priser kan nævnes førsteprisen i den europæiske kringkastingsunions konkurence “Let the People Sing”. Hamrahlíðarkórinn har turneret i mere end 20 lande i flere verdensdele og har introduceret islandsk og nordisk kormusik ved flere store internationale korfestivaler.

Overalt har koret fået enestående gode anmeldelser. Mere end 70 værker er blevet komponeret specielt til koret og dets dirigent, bl.a. er Arvo Pärts “which was the son of...” dedikeret til dirigenten.

Udover at have samarbejdet med nærmest alle islandske komponister så har koret også samarbejdet med international anerkendte komponister så som Arvo Pärt, John Cage og Vagn Holmboe. Koret har udgivet en lang række CD’er.