Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Sandheden om mænd - Danmark

Fra filmen Sandheden Om Mænd
Photographer
Signe Vi
Sandheden om mænd er et kærligt portræt af en generation af mænd, som kvier sig ved store forpligtelser, men som alligevel stiller store spørgsmål om livet og kærligheden.

Synopsis

Mads flytter ind i et hus med sin dejlige kæreste Marie, da han bliver ramt af en pludselig tvivl. Er dette meningen med livet? Har han udlevet alle sine drømme? Han dropper det hele, flytter fra sin kæreste og kaster sig selv ud i en desperat søgen efter muligheden for at udleve sine største drømme. En søgen efter meningen med livet og den eneste ene.

Om filmen

Nikolaj Arcels tredje spillefilm fik sin internationale premiere ved den nordiske konkurrence ved Filmfestivalen i Göteborg 2011 efter at have solgt næsten 100.000 billetter i Danmark. 
Den selvironiske film om en manuskriptforfatters frygt for at binde sig er skrevet af Arcel i fællesskab med hans mangeårige samarbejdspartner Rasmus Heisterberg.

”Vi besluttede at hovedpersonen Mads [Thure Lindhardt] skulle være manuskriptforfatter, fordi vi synes, at det er sjovt, at en mand, som lever af at analysere menneskers adfærd, har så udpræget en mangel på kontrol over sin egen personlige udvikling,” siger Arcel. Ifølge instruktøren er Sandheden om mænd "en mandefilm, som ikke handler om mord, karriere, øl eller fodbold, men om følelser, håb og drømme. Om de store beslutninger og den evige tvivl.”

Instruktør/manuskriptforfatter Nikolaj Arcel

Nikolaj Arcel
Photographer
Jeppe Gudmundsen

Nikolaj Arcel er født i 1972. Han er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole og hans afgangsfilm fra 2001 Woyzecks sidste symfoni vandt store priser i München og Clermont-Ferrand. Siden 2004 har Arcel skiftet mellem forskellige genrer med stor succes rent kommercielt og blandt kritikerne. Han har instrueret den politiske thriller Kongekabale, familieeventyret De fortabte sjæles ø og nu komediedramaet Sandheden om mænd. 
Hans fjerde spillefilm, kostumedramaet Dronningen og livlægen med Mads Mikkelsen og Alicia Vikander er i postproduktion. Alle Arcels spillefilm er skrevet i samarbejde med Rasmus Heisterberg. Det samme gælder dramaet Cecilie (2007), animationsfilmen Rejsen til Saturn (2008) og den svenske succes Mænd der hader kvinder (2009).

Manuskriptforfatter – Rasmus Heisterberg

Rasmus Heisterberg
Photographer
unknown

Rasmus Heisterberg er uddannet fra Den Danske Filmskole i 1999. Han skrev et par tv-serier, før han debuterede som manuskriptforfatter i 2003 med Carsten Myllerups Midsommer. I 2003 indledte han et frugtbart samarbejde med Nikolaj Arcel i forbindelse med instruktørens spillefilmsdebut Kongekabale.   De har sammen skrevet manuskripterne til De fortabte sjæles ø (2007), Rejsen til Saturn (2008), Mænd der hader kvinder (2009), Sandheden om mænd (2010) og den kommende Dronningen og livlægen. Heisterberg har også skrevet manuskriptet til Søren Kragh-Jacobsens Det som ingen ved (2008), og han har været med til at skrive manuskriptet til Kathrine Windfelds Flugten (2009).

Producer – Meta Louise Foldager

Meta Louise Foldager
Photographer
Christian Geisnaes

Meta Louise Foldager er født i 1974 og har studeret filmvidenskab på Københavns Universitet. Hun var producer for Nimbus Film fra 2002 til 2005, hvor hun arbejdede med Nikolaj Arcels Kongekabale og De fortabte sjæles ø samt Ole-Christian Madsens Engle i hurtig bevægelse. I 2006 skiftede hun til Zentropa, hvor hun producerede Lars von Triers Direktøren for det hele, Antichrist, som vandt Nordisk Råds Filmpris i 2009 og Melancholia som deltog i Cannes i 2011. Hun har desuden arbejdet sammen med andre danske instruktører, herunder Heidi Maria Faisst (Frit fald) og Morten Hartz Kaplers, som blev nomineret til Nordisk Råds Filmpris i 2007 for AFR. Folderagers kommende projekter omfatter Nikolaj Arcels Dronningen og livlægen, den europæiske tv-serie Babylon og Michael Winterbottoms engelske film The Promised Land. I 2010 etablerede Meta sit eget selskab, Meta Film.

Producer – Louise Vesth

Louise Vesth
Photographer
Zentropa

Louise Vesth blev BA i økonomi på Handelshøjskolen i Aarhus i 1995 og arbejdede for Jutlandia Film indtil 1997, hvor hun blev optaget på Den Danske Filmskole. Hun blev ansat hos Zentropa efter at have færdiggjort sin uddannelse i 2001. Vesth har produceret adskillige film med Christian E. Christiansen, herunder den kritikerroste Råzone (2006) og den Oscar-nominerede Om natten (2008). Hun har desuden produceret kultserien Klovn samt filmversionen Klovn: The Movie (2010), som blev den største danske succes siden Italiensk for begyndere (2000). Hendes seneste projekt er Lars von Triers Melancholia, som vandt prisen for bedste skuespillerinde i Cannes 2011.