Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Brim - Island

Fra filmen Undercurrent
Photographer
unknown
Brim fortæller historien om en ung kvinde, som er blevet ansat som besætningsmedlem på et fiskefartøj, i selskab med en gruppe meget indspiste mænd. Langsomt viser det sig, at hendes job kun var ledigt på grund af en tragisk hændelse, og at de øvrige besætningsmedlemmer ikke bryder sig om, at hun er om bord. Der opstår konflikter i gruppen og i forhold til naturen, og besætningen må holde sammen og møde deres skæbne på en rejse til søs, som tager en uventet drejning.

Om Filmen

Brim er baseret på et skuespil af teatergruppen Vesturport fra Reykjavik, som havde premiere på Island i 2003. Efter en succesfuld turne i hjemlandet fortsatte turnéen i udlandet, fra Wiesbaden over Tammerfors til Moskva, hvor stykket vandt New Drama-prisen.

Árni Ólafur Ásgeirsson skabte filmversionen i samarbejde med manuskriptforfatter Ottó Geir Borg og den kreative Vesturport-gruppe. Det resulterede i meget detaljerede optagelser af hverdagslivet på en trawler. De barske vejrforhold under optagelserne, som strakte sig over 33 dage, forstærkede det realistiske udtryk. De fremragende præstationer, det atmosfæriske lyddesign, filmmusikken og fotograferingen blev hyldet ved den islandske Edda-uddeling, hvor filmen vandt seks priser, herunder priserne for bedste film og bedste kvindelige hovedrolle (Nína Dögg Filippusdóttir).

Brim var åbningsfilm ved Reykjavik International Film Festival  2010 og blev vist i konkurrencen ved Bruxelles Film Festival i juni 2011.

Instruktør/Manuskriptforfatter – Árni Ólafur Ásgeirsson

Árni Ólafur Ásgeirsson
Photographer
unknown

Árni Ólafur Ásgeirsson er født i Reykjavik i 1972. Han dimitterede som filminstruktør fra The Polish National Film School i Łódź i 2001 med kortfilmen P.S. Hans spillefilmdebut Thicker than Water (2006) vandt juryens specialpris i Mannheim-Heidelberg og blev nomineret til Nordisk Råds Filmpris i 2006. Brim er hans anden spillefilm. 
Ásgeirsson afholder workshops om filmskuespil for skuespillerstuderende på Icelandic Academy of Arts og på Teaterhögskolan i Malmö.

Manuskriptforfatter – Ottó Geir Borg

Ottó Geir Borg
Photographer
unknown

Ottó Geir Borg er født i 1973 og har studeret engelsk litteratur og teologi ved University of Iceland. Han bestod med glans et kursus om filmteori og manuskriptskrivning på den virtuelle Global Film School 2002. I perioden 1997-2002 var han filmkritiker for dagbladet Morgunbladid. Hans første spillefilm var Dorks & Damsels (Astropia) som blev den største islandske film i 2007. Siden 2007 har Borg været udviklingschef hos Zik Zak Filmworks.

Manuskriptforfattere – Vesturport

Teatergruppen Vesturport blev dannet i 2001 af skuespillerne Gísli Örn Garðarsson, Nína Dögg Filippusdóttir og Ingvar E. Sigurðsson. I dag består selskabet af cirka 20 kunstnere og professionelle og anses for at være et af Islands mest nyskabende teater- og filmselskaber.  Selskabet har co-produceret fem film og elleve teaterstykker i løbet af blot syv år og har turneret over hele Europa i samarbejde med berømte kunstnere, eksempelvis Nick Cave. Vesturport har for nylig fået den europæiske teaterpris New Theatrical Realities i Sankt Petersborg.

Producer – Thór S. Sigurjónsson

Thor. S. Sigurjónsson
Photographer
unknown

Thor S. Sigurjónsson er født i 1973 og har arbejdet inden for filmbranchen i 20 år. Han har produceret og co-produceret mere end 22 film. Hans selskab Zik Zak Filmworks, som blev etableret i 1995, er et af Islands førende produktionsselskaber. Sigurjónsson var Oscar-nomineret for Rúnar Rúnarssons kortfilm The Last Farm (2005), og Rúnarssons første spillefilm Volcano havde verdenspremiere ved Directors Fortnight i Cannes 2011. Zik Zak Filmworks producerede desuden sidste års islandske nominerede til Nordisk Råds Filmpris The Good Heart af Dagur Kári. Selskabet producerer i øjeblikket den islandske gangsterfilm Black’s Endgame af debutanten Óskar Axelsson med Drive-instruktøren Nicolas Winding Refn som executive producer.

Producer – Skúli Malmquist

Skúli Fr. Malmquist
Photographer
unknown

Skúli Malmquist er født på Island i 1973 og opvokset i USA. Han var med til at etablere Zik Zak Filmworks i 1995. Siden da har selskabet modtaget over 100 internationale priser for sine kortfilm, dokumentarfilm og spillefilm, herunder en Oscar-nominering i 2005 for Rúnar Rúnarssons kortfilm The Last Farm. Han har desuden produceret Friðrik Thór Friðrikssons Niceland og alle Dagur Káris film, herunder The Good Heart som blev nomineret til Nordisk Råds Filmpris i 2010. Han var også co-producer på Lars von Triers Direktøren for det hele. 
Malmquists nye filmproduktion for Zik Zak er Black’s Endgame af debutanten Oskar Axelsson med Nicolas Winding Refn (Drive) som co-producer.

Producer – Grímar Jónsson

Efter at have taget grader i økonomi og moderne sprog etablerede Jónsson i 2003 sit eget produktionsselskab. Han blev associate producer og medejer af islandske Zik Zak Filmworks i 2006. Han har arbejdet med en bred vifte af film, herunder Back Soon, den prisbelønnede kortfilm Two Birds af Rúnar Rúnarsson, dokumentarfilmen Electronica Reykjavik, The Good Heart og Brim.
Siden marts 2010 har Jónsson været Project Manager-Fiction for Nordisk Film & TV Fond.

Producer – Gísli Örn Gardarsson

Gísli Örn Garðarsson er født på Island, men opvokset i Oslo. Han er uddannet skuespiller fra Academy of Arts i Reykjavik i 2001. 
Garðarsson er en af grundlæggerne af teatergruppen Vesturport, som har fået adskillige nomineringer og priser for sine produktioner over hele verden. Selskabet har produceret eller co-produceret fem islandske spillefilm: Children, Parents, Country Wedding, King’s Road og Brim.