Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Hyvä poika - Finland

Fra filmen The Good Son
Photographer
Tolli Karttunen
Efter den kritikerroste spillefilmsdebut Last Cowboy Standing har Zaida Bergroth valgt at instruere en smallere film, som stadig er karakterdrevet og gør det muligt for hende at udforske hendes udtryk som instruktør.

Synopsis

Efter en uheldig og skandaløs premiere flygter skuespillerinden Leila til familiens sommerhus ved søen. Den fredfyldte ferie med hendes to sønner Ilmari og Unto bliver afbrudt, da Leila inviterer nogle venner over til en vild weekend. Efter festen spørger Leila den karismatiske og uforudsigelige forfatter Aimo, om han vil blive hængende i et par dage. Men hendes 19 årige søn Ilmari, som har et meget nært forhold til sin mor og som nogle gange agerer bodyguard for hende, er fjendtligt indstillet over for Aimo.

Om filmen

Efter den kritikerroste spillefilmsdebut Last Cowboy Standing har Zaida Bergroth valgt at instruere en smallere film, som stadig er karakterdrevet og gør det muligt for hende at udforske hendes udtryk som instruktør. Filmen er skrevet i samarbejde med hendes mand Jan Forsström, som også har klippet filmen. The Good Son udforsker et ødipalt mor-søn forhold som eskalerer og udvikler sig til et drama.

I hovedrollen ses den populære finske skuespillerinde Elina Knihtilä (The House of Branching Love), Samuli Niittymäki (Run Sister Run) og Eero Aho (Tears of April). Filmen havde premiere i Finland i marts 2011.

Instruktør / Manuskriptforfatter – Zaida Bergroth

Zaida Bergroth
Photographer
Jan Forsstrøm

Født i 1977. Zaida Bergroth har studeret til filminstruktion på den nationale tjekkiske filmskole FAMU i Prag, Tjekkiet og i Helsingfors, Finland. Hun har instrueret adskillige prisvindende kortfilm såsom Glass Jaw (2004), Town Manager og Heavy Metal (2007). Hendes spillefilmsdebut Last Cowboy Standing fik hovedprisen (Flash Forward-prisen) ved Pusan International Film Festival 2009 og to Jussi-priser for bedste manuskript og bedste lyd i 2009.

Manuskriptforfatter – Jan Forsström

Jan Forsström
Photographer
unknown

Jan Forsström er født i 1975. Han studerede humaniora ved Helsingfors universitet og uddannede sig efterfølgende til manuskriptforfatter og klipper ved film og tv-afdelingen ved Konstindustriella högskolan i Helsingfors, hvor han blev færdig i 2006.  Forsström har klippet Dome Karukoskis kortfilm A Night Time Story (2001), Nanna Huolmans spillefilm Kid Svensk og Markku Heikkinens dokumentarfilm All Boys (2007).  Forsström delte i 2009 en Jussi for bedste manuskript med Zaida Bergroth og Antti Raivio for Last Cowboy Standing. Han var desuden med til at skrive manuskriptet til The Visitor, som vandt hovedprisen ved Filmfestivalen i Göteborg 2008.  Forsström har også instrueret kortfilmen Nightmares og filmen The Doorman.

Producer – Elli Toivoniemi

Elli Toivoniemi
Photographer
unknown

Elli Toivoniemi er født i 1984 og uddannet fra Åbo yrkeshögskola med en BA i kommunikation, medier og filmproduktion. Hun har arbejdet som producer, line producer, casting director og instruktørassistent for diverse selskaber såsom First Floor Productions, Solar Films og Periferia Productions. I 2010 etablerede hun Tuffi Films sammen med instruktøren Selma Vilhunen og manuskriptforfatterne Jenni Toivoniemi og Kirsikka Saari. Selskabet er i øjeblikket i gang med flere projekter, blandt andet dokumentarfilmen Love Will Carry Us af Maria Seppälä og Veera Maria Lehto samt spillefilmen Korso af Akseli Tuomivaara. Hun har produceret The Good Son for Oy Bufo Ab.

Producer – Mark Lwoff

Mark Lwoff
Photographer
unknown

Mark Lwoff studerede film og scenografi ved Konstindustriella högskolan i Helsingfors i 2001 og fulgte et internationalt produktionskursus ved Sorbonne universitetet i Paris i 2006. Han var production manager på Bad Family af Aleksi Salmenperä, som blev udvalgt ved Panorama sidebar på Berlinalen i 2009, samt på Le Havre af Aki Kaurismäki, som deltog ved filmfestivalen i Cannes 2011.  Han etablerede Oy Bufo Ab i 2007 med producer Misha Jaari og manuskriptforfatter Vesa Virtanen. Selskabets første spillefilm var The Interrogation af den anerkendte finske filmskaber Jörn Donner. Filmen vandt en Jussi i 2009 for hovedrolleindehaveren Minna Haapkyläs præstation. Lwoff er i øjeblikket i gang med to projekter: coming of age-filmen Korso og dokumentarfilmen Finnblood.

Producer – Misha Jaari

Misha Jaari
Photographer
unknown

Misha Jaari er født i 1972. Han dimitterede i 2005 med en kandidatgrad i film og scenografi fra Konstindustriella högskolan i Helsingfors og tog efterfølgende et produktionskursus ved Dramatiska Institutet i Stockholm.  I 2006 var han producer på dokumentarfilmen The Catch af Taru Mäkelä, som er produceret af Kinotar. I 2007 etablerede han produktionsselskabet Oy Bufo Ab med producer Mark Lwoff og manuskriptforfatter Vesa Virtanen. Jörn Donners prisvindende drama The Interrogation er selskabets første spillefilm.